Ποια είναι η “άτυπη Γραμματεία” του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Μια άτυπη “Γραμματεία” φέρεται να έχει συγκροτηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, η οποία μάλιστα στο παρασκήνιο “τρέχει” τις εξελίξεις προς το Συνέδριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί -εκτός απροόπτου- αρχές Μαρτίου.

Στην “άτυπη Γραμματεία” συμμετέχουν, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας” , εκτός από τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Βούτσης, Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη και Δημήτρης Βίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Μπίστης και Παναγιώτης Παναγιώτου από την Προοδευτική Συμμαχία. Ενδιαφέρον δε εμφανίζει εάν η άτυπη αυτή Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα αποτελέσει και τη βάση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ που θα οριστεί τέλη Σεπτεμβρίου ή, το πιθανότερο, αρχές Οκτωβρίου ή εάν υπάρξουν προσθαφαιρέσεις, με την προώθηση και νέων προσώπων.

Την Πέμπτη, πάντως, συνέρχεται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος την προσεχή Κυριακή, όπου και θα αποφασιστεί ο οδικός χάρτης στην πορεία έως το Συνέδριο.

Όπως όλα δείχνουν, στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθεί ο τρόπος εγγραφής των νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δηλαδή θα αρκεί απλώς μια αίτηση, ακόμα και ηλεκτρονικά με τον e-ΣΥΡΙΖΑ, ή εάν θα απαιτούνται και αιτήσεις ή και αυτοπρόσωπη παρουσία στις κατά τόπους κομματικές οργανώσεις. Το θέμα αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του “πρωινού καφέ” υπό τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη, πλην όμως φαίνεται να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Σχετικά Νέα