ΠΟΕΔΗΝ: Άνω του 90% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική – «Ράντζα παντού»

Με «άνισο αγώνα» παρομοιάζει την προσπάθεια να βρεθεί κενή κλίνη ΜΕΘ για τους διασωληνωμένους ασθενείς ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, σε δήλωση του για την αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Covid ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο είναι «σχεδόν γεμάτες», ενώ, την ίδια ώρα, κάνει λόγο για εικόνες με «ράντζα παντού» με non Covid περιστατικά.

«Στην Αττική λειτουργούσαν μέχρι πριν λίγες ημέρες 217 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού. Άνοιξαν ακόμη 7 κλίνες στο ΚΑΤ, 5 στο Θριάσιο και 10 στο Αττικό.

Σύνολο λειτουργούντων κλινών ΜΕΘ 239. Σε αυτές τις κλίνες συνυπολογλιζονται 44 κλίνες στον Ευαγγελισμό», σημειώνει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος.
Όμως «με 150 εισαγωγές ασθενών την ημέρα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία δεν φθάνουν. Κάθε ημέρα περιμένουν διασωληνωμένα περιστατικά κορονοϊού να αδειάσει κλίνη μεθ να διακομισθούν» και «οι κλίνες ΜΕΘ είναι σχεδόν γεμάτες».

Ένα παράδειγμα της κατάστασης που περιγράφει αποτελεί το Θριάσιο, το οποίο «λειτούργησε 5 νέες κλίνες ΜΕΘ και γέμισαν αμέσως. Διασωληνωμένο περιστατικό βρήκε κλίνη στον Ευαγγελισμό, μετά από ώρες, όπου και διακομίσθηκε».

Την ίδια ώρα «κενές κλίνες υπάρχουν 6 στο Αττικόν και 6 στον Ευαγγελισμό εάν συνυπολογίσουμε τις 10 κλίνες ΜΑΦ, που δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω εργασιών», σημειώνει.

Αναλυτικά:
ΚΑΤ: 13 στα 14.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 στα 14.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 11 στα 11.

ΣΩΤΗΡΙΑ: 84 στα 84.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 38 στα 38 ή στα 44.

ΕΛΠΙΣ: 6 στα 6.

ΝΙΜΙΤΣ: 4 στα 4.

AΤΤΙΚΟ: 27 στα 33.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 στα 12.

ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 στα 17.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρότητα των ΜΕΘ για κορονοϊό στη μεγάλη περιφέρεια της χώρας αγγίζει το 92%, γεγονός που αναμένεται να ληφθεί υπόψιν από τους λοιμωξιολόγους, στην προσεχή συνεδρίαση τους.

Κατά τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ανακοίωνσε περισσότερα από 2.000 νέα κρούσματα απόψε, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέβηκε στους 357, από 346 χθες.

Σχετικά Νέα