

Ανακοίνωση με την οποία αντιδρά στις συνενώσεις εφοριών που αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Τη Δευτέρα 29.6.20, εργαζόμενοι σε έξι Εφορίες της Αττικής ενημερώθηκαν ότι επίκειται το κλείσιμο των υπηρεσιών τους και η συγχώνευσή τους με άλλες Εφορίες.
Το χρονοδιάγραμμα μάλιστα προβλέπει την ολοκλήρωση των διαδικασιών εντός του καλοκαιριού, περίοδο κατά την οποία η ηγεσία της ΑΑΔΕ, συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, με τις πλάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων, να προωθεί τις ‘’μεταρρυθμίσεις’’ της.
Στις υπό συγχώνευση μάλιστα εφορίες περιλαμβάνονται αυτές του Γαλατσίου και του Χαλανδρίου, οι οποίες καλούνται να λειτουργήσουν μέχρι και την Τετάρτη 1.7.2020 και σε διάστημα 2 εργάσιμων ημερών (Πέμπτη και Παρασκευή) να μεταφερθούν αντίστοιχα στη ΙΓ Αθηνών και τη ΔΟY Χολαργού.
Ιδιαίτερα για τη ΔΟY Γαλατσίου, αξίζει να τονιστεί ότι πριν μερικές μόνο εβδομάδες η συγκεκριμένη υπηρεσία συγχωνεύτηκε με τη ΔΟY ΙΔ Αθηνών και στεγάστηκαν στο σημερινό κτίριο στο Γαλάτσι. Σήμερα (μερικές εβδομάδες μετά την εγκατάσταση στο κτίριο) η συγχωνευμένη πλέον εφορία καλείται να μετακομίσει ξανά και απ’ το Γαλάτσι να συστεγαστεί με τη ΙΓ Αθηνών στην Ευελπίδων.
Το μαρτύριο όμως των εργαζομένων δεν σταματάει εδώ… Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η ΙΓ Αθηνών είναι ιδιοκτησίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο απαιτεί την έξωση της Εφορίας, προκειμένου να καλύψει δικές του στεγαστικές ανάγκες. Δεν γνωρίζουμε αν όλα τα παραπάνω που συμβαίνουν στην ΑΑΔΕ είναι για γέλια ή για κλάματα. Δε γνωρίζουμε επίσης αν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας ή συντονισμένης προσπάθειας απαξίωσης των υπηρεσιών μας και ευθείας υπονόμευση του έργου τους…
Η κατάσταση αυτή όμως δεν μπορεί και δεν θα γίνει ανεκτή. Οι εργαζόμενοι στη ΔΟY Γαλατσίου, με συνέλευσή τους, παρουσία των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από την κλαδική απεργία στις 2 Ιουλίου, προκειμένου να διαφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους και να υπερασπιστούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να τους φέρονται ανθρώπινα, να μην τους υποτιμούν, να μην τους υποβιβάζουν.
Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι συνάδελφοι και στις υπόλοιπες υπό συγχώνευση εφορίες με μπροστάρη και οργανωτή του αγώνα τον πρωτοβάθμιο Σύλλογο!
Είναι αναγκαίος ο συντονισμός και η κλιμάκωση της πάλης προκειμένου να αντιμετωπιστεί από καλύτερες θέσεις το νέο κύμα συγχωνεύσεων που προωθείται και το οποίο επιδεινώνει την ήδη αβίωτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις υπό συγχώνευση εφορίες.
Καθιστούμε σαφές ότι για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στις υπηρεσίες μας, η ευθύνη είναι αποκλειστικά της ηγεσίας της ΑΑΔΕ και της κυβέρνησης. Καλούμε τον κ. Πιτσιλή να… συγκρατήσει λίγο το “μεταρρυθμιστικό του οίστρο” και να αποδεχτεί την πρόσκληση του Συλλόγου για ουσιαστικό διάλογο. Δεν είναι στις προθέσεις μας να ασκήσουμε συνδιοίκηση, δεν είναι αυτός ο ρόλος μας.
Όμως η μετάβαση στο “νέο μοντέλο της ΑΑΔΕ”, που ορισμένοι εξιδανικεύουν, είτε θα γίνει με πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ είτε δε θα γίνει καθόλου…”.
Σχετικά Νέα
Φύλαξη στον σιδηροδρομικό σταθμό Αλεξάνδρειας Ημαθίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση μαθητών του ΕΠΑΛ
Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δύο μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή από διερχόμενο τρένο, τοποθετήθηκε.
Αμαλιάδα: Εξιχνιάστηκε απάτη 12.400 ευρώ – Έστειλε τα χρήματα αλλά δεν παρέλαβε ποτέ τα προϊόντα που συμφώνησαν
Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ήλιδας, απάτη.
Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στα πανεπιστήμια
Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές χωρίς να λείψουν ούτε φέτος οι καταγγελίες για παρατυπίες στη.
ΕΣΥ: Αυτές είναι 10 παρεμβάσεις που γίνονται προς όφελος του πολίτη
Τις 10 παρεμβάσεις που δρομολογεί το Υπουργείο Υγείας για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών.