Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Ιούλ 6th, 2015

Podemos:«Να υπερασπιστούμε τα κοινωνικά δικαιώματα και τη δημοκρατία»

                                                              1 (1)

Σε υπεράσπιση των «κοινωνικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας» καθώς και σε προσέγγιση της Ελλάδας, προέτρεψε σήμερα ,ο ηγέτης του Podemos, του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς της Ισπανίας τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, ιδίως τη Γαλλία και την Ιταλία.

Ο επικεφαλής του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας σε σημερινή συνέντευξη τύπου δήλωσε «Από την αρχή, ο Ματέο Ρέντσι (ο πρωθυπουργός της Ιταλίας) και ο Φρανσουά Ολάντ (ο πρόεδρος της Γαλλίας) επέδειξαν μια διαφορετική συμπεριφορά, μία θετικότερη συμπεριφορά προς την ελληνική κυβέρνηση, πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν πιο σταθερά βήματα προς την Ελλάδα».

Μεταξύ των Ιταλών και Γάλλων σοσιαλιστών, ορισμένοι τάσσονται υπέρ, σημείωσε ο ίδιος, «ειδικά στη Γαλλία» στους κόλπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος «όπου πολλοί είναι οι υπέρμαχοι μιας πολιτικής που τάσσεται περισσότερο υπέρ της εθνικής κυριαρχίας σε σύγκριση με εκείνη του Φρανσουά Ολάντ».

«Αυτή η στροφή των Ευρωπαίων σοσιαλιστών είναι απαραίτητη, εμείς τους τείνουμε χείρα προς αυτούς τους περιμένουμε σε ό,τι αφορά το θέμα της προάσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας» προσέθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ τόνισε ότι «σέβεται» το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.Επιπλέον,στον προσωπικό του λογαριασμό στο  Twitter έγραψε «Η Ευρώπη πρέπει να είναι αλληλέγγυα στα βάσανά τους»

 

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo