

Την προσωρινή αναστολή της απεργίας της, που λήγει αύριο Παρασκευή (12/11) αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), δίνοντας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «μία τελευταία ευκαιρία στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση να αλλάξουν την στείρα και αρνητική συμπεριφορά και στάση τους και να πρυτανεύσει η λογική στην πλευρά τους».
Συνεπώς, τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται κανονικά από αύριο, μετά τις 6 το πρωί, οπότε και λήγει η κινητοποίηση της Ομοσπονδίας.
Η Διοίκηση της ΠΝΟ, στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η απεργία αυτή αποφασίστηκε και προκηρύχθηκε ως προειδοποίηση στην εργοδοτική πλευρά και στην κυβέρνηση, ώστε να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ναυτικοί».
Κάνει λόγο επίσης για «τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας από την εργοδοτική πλευρά» η οποία, όπως αναφέρει, «όχι μόνο αρνείται να χορηγήσει την οποιαδήποτε αύξηση, αλλά επιδεικνύει και μια πλήρως στείρα συμπεριφορά σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».
Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες
Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών σημειώνει επίσης ότι «το αίτημα της απεργίας δεν ήταν μόνο η ανανέωση και η υπογραφή των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και η άμεση επίλυση σειράς προβλημάτων από την ίδια την κυβέρνηση, πράγμα για το οποίο δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση».
Επισημαίνει, εξάλλου, ότι η εργοδοτική πλευρά, μετά την παναυτική συμμετοχή στην απεργία και την ακινητοποίηση όλων των πλοίων, απέστειλε σήμερα νέα πρόσκληση για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ΣΣΕ.
Σχετικά Νέα
Οι διεθνείς αντιδράσεις για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου – Τα μηνύματα των ηγετών
Οι παγκόσμιοι ηγέτες, ο ένας μετά τον άλλο, αποχαιρετούν τον Πάπα Φραγκίσκο ο οποίος πέθανε τη.
-
Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ηλικία 88 ετών
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Πάπας Φραγκίσκος τη Δευτέρα του.
Απεβίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ηλικία 88 ετών
Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώτος Λατινοαμερικανός ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, απεβίωσε σήμερα (21/4) σε.
-
Scope Ratings: Τρία σενάρια για την εξέλιξη της επιθετικής εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ
Τρία σενάρια για την πορεία και τον αντίκτυπο της «ανορθόδοξης», όπως τη χαρακτηρίζει, εμπορικής.