

Tην οδύνη του για το εργατικό δυστύχημα στις εγκαταστάσεις εταιρείας παραγωγής εκρηκτικών στα Γρεβενά, που οδήγησε στον θάνατο τριών εργαζομένων εκφράζει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητώντας άμεση διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη η έκρηξη.
«Δυστυχώς ένα ακόμα τραγικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί το τελευταίο διάστημα στη συνεχώς αυξανόμενη λίστα μικρότερων ή μεγαλύτερων εργατικών ατυχημάτων, αναδεικνύοντας με τον χειρότερο τρόπο την έλλειψη βασικών μέτρων υγείας και ασφάλειας στις επιχειρήσεις, η οποία διαρκώς επιδεινώνεται λόγω της υποβάθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών και του γενικευμένου κλίματος εργοδοτικής αυθαιρεσίας που επικρατεί» αναφέρει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Ζητεί παράλληλα να πέσει φως στις συνθήκες του δυστυχήματος, να υπάρξει πλήρης απόδοση και επιμερισμός των ευθυνών και συγχρόνως στήριξη των οικογενειών των θυμάτων από την πολιτεία.
«Το υπουργείο Εργασίας οφείλει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Να σταματήσει εδώ και τώρα την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας και συνολικά των ελεγκτικών μηχανισμών και να ενεργοποιήσει άμεσα τους σχετικούς φορείς στην κατεύθυνση της στήριξης με όλους τους τρόπους (ενημερωτικούς, προληπτικούς, κατασταλτικούς) της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των αδικοχαμένων εργαζόμενων.
Σχετικά Νέα
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.
Ν. Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» δημιουργούμε ένα ευρύτερο σχέδιο προβολής ισχύος ως πολιτική συνολικής άμυνας
«Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την “Ατζέντα 2030”, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.