Πλημμύρισε ο Στρυμόνας στη Βουλγαρία-Ανησυχία στην ελληνική πλευρά

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, καθώς υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα στον ποταμό Στρυμόνα, εντός του βουλγαρικού εδάφους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αναφέρει σε ανάρτηση της στο Facebook ότι σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Σόφια, και με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, «υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα εκατέρωθεν της κοίτης του Στρυμόνα, εντός του βουλγαρικού εδάφους, όπου έχουν σπάσει τα υδατοφράγματα σε διάφορες περιοχές και πλημμυρίζουν κατοικημένες περιοχές, αγροτικές εκτάσεις και οδικό δίκτυο».

«Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του βούλγαρου πρωθυπουργού με τους αρμόδιους υπουργούς, στην οποία έγινε γνωστό ότι η κατάσταση εξομαλύνεται», επισημαίνει.

«Λόγω των ελλιπών πληροφοριών που λαμβάνουμε από την βουλγαρική πλευρά, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών είναι σε αυξημένη επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο», καταλήγει η ανάρτηση.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη Θράκη, με πλημμύρες να παρατηρούνται στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης από το βράδυ της Δευτέρας (11/01), με βάση και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Εκτάσεις έχουν… εξαφανιστεί λόγω των νερών, ενώ κάτοικοι είναι αποκλεισμένοι, έχοντας καταστραφεί και τα αυτοκίνητά τους. Φούσκωσαν ποτάμια, καταστράφηκαν δρόμοι, ακυρώθηκαν πτήσεις για Αλεξανδρούπολη…

Πλημμύρες έχουν σημειωθεί και στα Τρίκαλα, λόγω υπερχείλισης του Πηνειού, επικίνδυνα φαινόμενα αναμένεται και το βράδυ της Τρίτης (12/01), σύμφωνα με το meteo. Διακοπές στην κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλία.

Εν τω μεταξύ, εκτεταμένες ζημιές και στον Ορεινό Βάλτο στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ ίδια είναι η κατάσταση και στην Ήπειρο, με ζημιές σε σπίτια, αλλά και στο οδικό δίκτυο.

Σχετικά Νέα