Πλημμύρες στη Λιβύη: Στους 11.300 οι νεκροί στην πόλη Ντέρνα

Στους 11.300 έφτασε ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων στην παράκτια πόλη Ντέρνα της Λιβύης ενώ οι προσπάθειες αναζήτησης εγκλωβισμένων και αγνοουμένων συνεχίζονται, μετά από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την περιοχή.

Η Marie el-Drese, η γενική γραμματέας της οργάνωσης βοήθειας, δήλωσε τηλεφωνικά στο Associated Press ότι άλλοι 10.100 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ως αγνοούμενοι στην πόλη. Οι υγειονομικές αρχές είχαν προηγουμένως ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών στη Ντέρνα σε 5.500 ενώ άλλοι 170 ανθρώποι έχουν σκοτωθεί από την κακοκαιρία σε άλλα σημεία της χώρας.

Ο δήμαρχος της Ντέρνα εκτιμά ότι θα χαθεί το 20% του πληθυσμού της πόλης από τον απίστευτο κατακλυσμό. Με βάση τις εκτιμήσεις, μέσα σε 24 ώρες έπεσε 260 φορές ο μηνιαίος μέσος όρος βροχής.

Οι πλημμύρες παρέσυρε ολόκληρες πολυκατοικίες στη Ντέρνα το βράδυ της Κυριακής, η οποία έχει βυθιστεί σε συγκρούσεις μετά την εξέγερση του 2011 που ανέτρεψε τον επί μακρόν κυβερνώντα Μοαμάρ Καντάφι.

Η Ντέρνα πριν και μετά τις πλημμύρες:

Αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε την Πέμπτη ότι θα μπορούσε να είχε περιοριστεί το μέγεθος της τραγωδίας εάν λειτουργούσε κανονικά η μετεωρολογική υπηρεσία και είχαν εκδοθεί προειδοποιήσεις.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού Πέτρι Ταάλας τόνισε ότι “οι αρχές διαχείρισης έκτακτης ανάγκης θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν την εκκένωση” της πόλης.

Η καταστροφή που υπέστη η Ντέρνα από τις πλημμύρες:

Χάρτης με τις καταστροφές που υπέστη η Ντέρνα από τις πλημμύρες
Χάρτης με τις καταστροφές που υπέστη η Ντέρνα από τις πλημμύρες  AP
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα