Πλεύρης – Γκάγκα: Παρέλαβαν τις πρώτες δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων

Την παραλαβή των πρώτων παρτίδων του φαρμάκου των εταιρειών Regeneron-Roche κατά της Covid-19, βασισμένο σε μονοκλωνικά αντισώματα, παρέλαβαν επίσημα από εκπροσώπους της φαρμακευτικής εταιρείας Roche ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, μετά τη χθεσινή έγκριση κυκλοφορίας του σκευάσματος από την αρμόδια Επιτροπή Φαρμάκου του EMA.

Με στόχο την άμεση έναρξη χορήγησης του φαρμάκου σε ασθενείς, η Ελλάδα κινητοποιήθηκε εγκαίρως, προκειμένου να παραλάβει τις πρώτες παρτίδες του φαρμάκου πριν την έγκριση, όπως και έγινε, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες 2.000 παρτίδες δόσεων του φαρμάκου των εταιρειών Regeneron-Roche κατά της Covid-19, βασισμένο σε μονοκλωνικά αντισώματα παρέλαβε την Τετάρτη το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).

Oι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων βρίσκονται αποθηκευμένες υπό ειδικές συνθήκες και η χορήγησή τους θα ξεκινήσει άμεσα, μόλις δοθεί η επίσημη έγκριση από τον EMA.

Τα μονοκλωνικά θα χορηγούνται με βάση τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που έχουν διαμορφωθεί από την Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, τόσο για τους ασθενείς που αντιμετωπίζονται στην κοινότητα όσο και για νοσηλευόμενους ασθενείς.

Στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου.

«Η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού παραμένει προτεραιότητα και αποτελεί – μαζί με τα μέτρα προστασίας – το βασικό εργαλείο αντιμετώπισης της πανδημίας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα