

Στη θαλάσσια περιοχή της Σικελίας, με κατεύθυνση προς την Τουρκία, πλέει το ιρανικό τάνκερ «Adrian Darya», το οποίο αναζωπύρωσε την ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το πετρελαιοφόρο πλοίο άλλαξε ρου το πρωί του Σαββάτου, επιλέγοντας να καταπλεύσει στο τουρκικό λιμάνι Μερσίνη, στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Με πάνω από 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, το «Adrian Dayra» έχει καταστεί στόχος των ΗΠΑ, οι οποίες επιδιώκουν να υπονομεύσουν τη δυνατότητα του Ιράν να αποκομίζει κέρδη από το εμπόριο πετρελαίου.
Το πρωί της Κυριακής, το ιρανικό τάνκερ πέρασε από τη Σικελία και βρίσκεται εν πλω για το λιμάνι της Μερσίνης, το οποίο απέχει 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία. Ο κατάπλους αναμένεται για το Σάββατο, 31 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του την περασμένη Κυριακή, αφού πρώτα αφέθηκε ελεύθερο από τις αρχές του Γιβραλτάρ.
Εάν η Τουρκία δεχτεί το «Adrian Darya», τότε είναι πολύ πιθανό να επέλθει νέα επιδείνωση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον, σε συνέχεια των εντάσεων για την προμήθεια των ρωσικών S-400. Το πετρελαιοφόρο είχε κατασχεθεί στις 4 Ιουλίου από τις αρχές του Γιβραλτάρ, υπό την υποψία μεταφοράς πετρελαίου στη Συρία, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Ε.Ε. Κατόπιν διαβεβαιώσεων της Τεχεράνης, οι τοπικές αρχές άφησαν ελεύθερο το τάνκερ.
Πηγή: sofokleousin.gr
Σχετικά Νέα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Έληξε η πασχαλινή εκεχειρία 30 ωρών – «Όχι» του Κρεμλίνου στην παράτασή της, παρά τις πιέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Έληξε τα μεσάνυχτα της Κυριακής (20/4), η πασχαλινή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, διάρκειας.
Οι Χούθι της Υεμένης μιλούν για 12 νεκρούς σε βομβαρδισμούς στην πρωτεύουσα Σανάα που αποδίδουν στις ΗΠΑ
Αεροπορικοί βομβαρδισμοί που απέδωσαν στις ΗΠΑ στην πρωτεύουσα Σανάα είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη.
Λίβανος: Ο μαρωνίτης πατριάρχης Μπεσάρα Ράχι έσπασε το ισχίο του κατά τη διάρκεια της λειτουργίας
Ο επικεφαλής της μαρωνίτικης εκκλησίας του Λιβάνου πατριάρχης Μπεσάρα Ράχι, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Να μην μετατρέψει το Ελ Σαλβαδόρ σε «τεράστια διεθνή φυλακή» καλεί τον πρόεδρο Μπουκέλε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε να μην.