Πλακιωτάκης: Να καταστήσουμε την ελληνική ναυτιλία πιο ανταγωνιστική

Στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι μία πιο ανταγωνιστική ελληνική ναυτιλία, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος τόνισε την οικονομική, πολιτική και στρατηγική σημασία της.
«Παρά το γεγονός ότι η ελληνική ναυτιλία είναι πολύ δυνατή σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Δηλαδή παρά το γεγονός ότι έχουμε 5000 ελληνόκτητα πλοία μόνο το 15% έχουν ελληνική σημαία», πρόσθεσε ο υπουργός μιλώντας στο Θέμα 104,6.

«Κύριο μέλημά μας είναι να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικό πλαίσιο σε σχέση με άλλα νηολόγια, έτσι ώστε και περισσότερα πλοία να υψώσουν την ελληνική σημαία και φυσικά αυτό θα έχει προεκτάσεις και στην απασχόληση», συνέχισε.

Εκπαίδευση

Για την εκπαίδευση στη ναυτιλία ο υπουργός Ναυτιλία και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε ότι θα πρέπει και η εκπαίδευση μας να γίνει ανταγωνιστική, θέλουμε ένα ολιστικό σχέδιο για την εκπαίδευση στη ναυτιλία που θα ανταποκρίνεται στις διεθνείς συνθήκες πέρα από την ισχυρή δημόσια εκπαίδευση. «Στοχεύουμε στην ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση όπως σε όλα τα ναυτιλιακά κράτη, έτσι ώστε να μην στερήσουμε τη δυνατότητα από τα παιδιά να σπουδάσουν στην πατρίδα τους».

Να υλοποιήσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα

Όσο για το «σκληρό ροκ» που διαδραματίστηκε στη Βουλή για Θάνου, μετακλητούς και «Ρασπούτιν», ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε: «Αυτό που παρουσιάστηκε εχθές στη Βουλή είναι καταρχήν μία εικόνα μιας κυβέρνησης η οποία εμφανίζεται έτοιμη, μία κυβέρνηση που προσπαθεί να εισαγάγει νέους τρόπους λειτουργίας, σύγχρονους τρόπους λειτουργίας του κράτους και βέβαια μία αντιπολίτευση που ήταν αμυνόμενη και χωρίς επιχειρήματα».

«Η κυβέρνηση παρουσίασε τους άξονες της πάνω στη λειτουργία του νέου επιτελικού κράτους, μία κυβέρνηση που γίνεται πιο συλλογική, μία δημόσια διοίκηση η οποία αποκομματικοποίειται, καταπολεμάται η γραφειοκρατία και καταργούνται οι κομματικοί προϊστάμενοι και καθιερώνεται όπως υπάρχει σε όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη η εθνική αρχή διαφάνειας. Σιγά – σιγά γινόμαστε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος», πρόσθεσε ο κ. Πλακιώτακης.

«Κύριο μέλημα μας είναι να υλοποιήσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, το οποίο το υλοποιούμε με γρήγορους ρυθμούς μέρα με τη μέρα», τόνισε.

«Αυτό που ενδιαφέρει το κόσμο είναι να αλλάξουμε. Αρχικά να αλλάξουμε το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, να δημιουργήσουμε περιβάλλον φιλοεπενδυτικό και βέβαια να αποκαταστήσουμε το κύρος της πατρίδας μας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

 

Σχετικά Νέα