Πλακιωτάκης: Η συνεισφορά των ελλήνων ναυτικών είναι διαχρονικά τεράστια

«Περίπου 1,5 εκατομμύρια ανδρών και γυναικών εργάζονται σκληρά στις θάλασσες, αψηφώντας δυσκολίες και κινδύνους, διατηρώντας τη ναυτιλία στην κορυφή των εμπορικών δραστηριοτήτων και διασφαλίζοντας τη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων. Ανάμεσα τους, ξεχωριστή θέση, για τις ικανότητες, την εμπειρία, την εργατικότητα, έχουν οι Έλληνες ναυτικοί», αναφέρει σε μήνυμά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού.

Επιπροσθέτως επισημαίνει ότι «η συνεισφορά τους, διαχρονικά, είναι τεράστια. Ειδικότερα στην πανδημία, κατάφεραν να διατηρήσουν ζωντανή την εφοδιαστική αλυσίδα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, μεταφέροντας αγαθά αλλά και φάρμακα»

Επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρει ότι το σύνθημα του φετινού εορτασμού είναι «ένα δίκαιο μέλλον για τους ναυτικούς, ενώ θυμίζει σε όλους μας την ανάγκη για ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας στο πλοίο, αλλά και τη δίκαιη αντιμετώπιση, με σεβασμό στα δικαιώματα όλων των ναυτικών, ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα και θρησκευτικές πεποιθήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα