

Υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, καθώς έχουν τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα από γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής άποψης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά το συνέδριο «Open Shipping Finance 2020», που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Όπως σημείωσε, τα λιμάνια εντάσσονται πλέον στην εθνική στρατηγική λιμένων και logistics και μεταφορών και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να εξυπηρετήσουν συνδυασμένες μεταφορές.
Αναφερόμενος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, είπε ότι αποτελεί ένα λιμάνι με τεράστια γεωστρατηγική αξία, ένας ενεργειακός κόμβος που μπορεί να εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τον νέο πλωτό σταθμό αεροποίησης του υγροποιημένου φυσικού αερίου και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες.
Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι το 2020 θα είναι μία χρονιά μεταρρυθμίσεων σε όλα τα επίπεδα, συμπληρώνοντας ότι το ελληνικό νηολόγιο θα γίνει πιο ανταγωνιστικό, με μείωση της γραφειοκρατίας και ενίσχυση των ηλεκτρονικών διαδικασιών.
Όπως επισήμανε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θα υπάρχει διασύνδεση του υπουργείου και με τις ΔΟΥ και με το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και με όλες τις άλλες υπηρεσίες που χρειάζονται, ώστε ο πλοιοκτήτης να μπορεί άμεσα και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να νηολογήσει τα πλοία υπό ελληνική σημαία. Επίσης, υποστήριξε ότι για να γίνουν το ελληνικό νηολόγιο και η ελληνική σημαία πιο ανταγωνιστικά, θα χρειαστούν και παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο.
Για τη ναυτική εκπαίδευση, ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε ότι οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού θα ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να δημιουργηθούν ακαδημίες-πρότυπα
Σχετικά Νέα
Τροπολογία: Επιτρέπεται η σύσταση εταιρειών από συγγενείς πολιτικών προσώπων σε συνεργάσιμες φορολογικά χώρες του εξωτερικού
Σε τροποποίηση της οριζόντιας απαγόρευσης που είχε θεσπιστεί το 2016 για τη σύσταση εταιρειών.
Ν. Κεραμέως: Πώς σε λίγα λεπτά μπορείς να βρεις εργασία μέσω της πλατφόρμας JOBmatch- Μέχρι τέλος του χρόνου ο οδικός χάρτης για την αύξηση των ΣΣΕ
«Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε θέσει δημοσιότητα τον οδικό χάρτη για το πώς.
Αδ. Γεωργιάδης για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι στους ασθενείς: Το ΕΣΥ αλλάζει και γίνεται καλύτερο
Μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στη λειτουργία.
Φοιτητικές εκλογές 2025: «Με ενσωμάτωση 60 φοιτητικών Συλλόγων καθαρά πρώτη η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ»
Με ενσωμάτωση 60 φοιτητικών Συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κινείται σε ποσοστά της τάξης.