

Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού αυστηροποιούνται στη στεριά,αντιθέτως φαίνεται ότι θα χαλαρώσουν στη θάλασσα, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο OPEN.
Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, στα σούπερ μάρκετ έγιναν υποχρεωτικές για υπαλλήλους και πελάτες, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι απαγορεύσεις για τα πανηγύρια. Ωστόσο η κυβέρνηση μελετά χαλάρωση του πλαισίου των μέτρων στα πλοία, ενόψει και των αυξημένων αναγκών με τους αδειούχους Ιουλίου-Αυγούστου.
Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε στο Open ότι θα αυξηθεί σημαντικά η πληρότητα στα πλοία και αποκάλυψε: «Έχουμε προτείνει εκ νέου αναθεώρηση του πρωτοκόλλου με δεδομένο ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα μάς το επιτρέπουν. Ήδη γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από το Λιμενικό Σώμα. Σε μεγάλο βαθμό έχει προστατευθεί η δημόσια υγεία και των επιβατών και των κατοίκων των νησιών».
Ο κ. Πλακιωτάκης παραδέχθηκε ότι «παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού κυρίως σε μικρά λιμάνια, όπως του Αργοσαρωνικού, και τα λύσαμε».
Οπως υπογράμμισε, «στα νησιά μας τα κρούσματα δεν είναι ανησυχητικά. Τα νησιά μας είναι ασφαλή».
Να σημειωθεί ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός των πλοίων, εκτός από το κατάστρωμα, όπου όμως θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις.
Σχετικά Νέα
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ελεγχθεί άμεσα η «περιστρεφόμενη πόρτα» διαφθοράς ΝΔ – εταιρειών και «Ομάδας Αλήθειας»
«Οι αποκαλύψεις του Τύπου, σχετικά με την “περιστρεφόμενη πόρτα” που έχει στήσει η κυβέρνηση.
Σ. Φάμελλος: Όσα επικοινωνιακά τρικ και αν επιστρατεύσει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα σταματήσει την κατάρρευση του
Ανάρτηση για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός ζητά από τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα ΑμεΑ να «βολευτούν» με 250 ευρώ τον χρόνο
Σε συνθήκες που η ακρίβεια σπάει κόκαλα, η κυβέρνηση, αντί για πραγματική μείωση φόρων.
ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα»
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.