Πλαίσιο: Κατατάχθηκε επάξια 9η στη λίστα με τις «Πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες»

Στην 9η θέση με τις «Πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες», κατατάχθηκε επάξια η Πλαίσιο Computers για το 2021, καθώς είναι ο μοναδικός retailer τεχνολογίας μεταξύ των 20 οργανισμών που ξεχώρισαν στη λίστα , που διαμορφώνεται κάθε χρόνο από το περιοδικό Fortune Greec,e σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών KPMG.

Η βράβευση των «Πιο Αξιοθαύμαστων Εταιρειών» αποτελεί κορυφαία διοργάνωση για το ελληνικό επιχειρείν και επιβραβεύει οργανισμούς που δρουν με καινοτομία, ευελιξία, εξωστρέφεια και εταιρική υπευθυνότητα.

Για την χρονιά που πέρασε, ο θεσμός έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί δείχνει την πραγματική αξία των επιχειρήσεων στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για την Πλαίσιο, η οποία αντικατοπτρίζει την προσπάθεια και το αποτέλεσμα που κατάφερε η εταιρεία κάτω από αντίξοες συνθήκες, το περασμένο έτος.

Με κύριο στόχο την άριστη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, η Πλαίσιο κατάφερε να απαντήσει 6.500.000 κλήσεις, να διαχειριστεί δεκαπλάσιο αριθμό παραδόσεων μέσα στις πρώτες μέρες του lockdown και να ολοκληρώσει 1.500.000 παραδόσεις, ενώ οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 11,8%.

Βασικό συστατικό της επίτευξης αυτών των αποτελεσμάτων είναι οι άνθρωποι της που οδηγούν την εταιρεία στις πρώτες θέσεις των επιλογών των καταναλωτών.

Παράλληλα, η Πλαίσιο, δεν παρέκκλινε από το πρόγραμμα ΕΚΕ της, με δράσεις όπως την δημιουργία της ομάδας ρομποτικής Plaisiobots που αποτελείται από τα παιδιά εργαζομένων της και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής (IROC),

την εθελοντική ομάδα #plai_sou που πρωτοστατεί σε όλες τις ενέργειες CSR όπως τη χορηγία tablet για υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης και τη δημιουργία της πρώτης STEM Library σε δημόσιο σχολείο της Αττικής και τα προϊόντα Ηugtag, δημιουργία επίσης των εργαζομένων, όπου μέρος των εσόδων τους διατίθενται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για παιδιά.

Η έρευνα για την ανάδειξη των Αξιοθαύμαστων εταιρειών βασίζεται σε εννιά βασικούς πυλώνες: Καινοτομία, διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού,

αξιοποίηση πόρων και εταιρικών παγίων, εταιρική κοινωνική ευθύνη, ποιότητα της διοικητικής ομάδας, οικονομική επίδοση, μακροπρόθεσμη επενδυτική αξία, ποιότητα προσφερόμενων προϊόντων ή και υπηρεσιών, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Η Πλαίσιο Computers συνεχίζει να ξεχωρίζει για το όραμα και την τολμηρή στρατηγική της, τις επενδύσεις σε τομείς που προσθέτουν άμεσα αξία στις υπηρεσίες της εταιρείας αλλά και που θα συνεχίσουν να το κάνουν σε βάθος χρόνου διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών της και την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών και των συνεργατών της.

Σημειώνεται πως από το 1969 και για 52 χρόνια, το όνομα «Πλαίσιο» έχει ταυτιστεί με την τεχνολογία, την πρωτοπορία και την εξέλιξη, συνεχίζοντας να βρίσκεται σε ηγετική θέση, ως η πιο υγιής επιχείρηση του κλάδου.

Από τα 12τ.μ. της Στουρνάρη στα 22.500 τ.μ. του υπερσύγχρονου κέντρου logistics στη Μαγούλα,η εταιρία έχει διανύσει μισό αιώνα λειτουργίας, διαδραματίζοντας ρόλο “leader” στην ελληνική αγορά, με 24 καταστήματα και service points σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 180 εξειδικευμένους τεχνικούς και 1500 εργαζόμενους και τζίρο που ξεπερνά τα 350 εκατ.ευρώ.

Το πάθος για την γνώση, την τεχνολογία και το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες, καθόρισε και καθορίζει ακόμα και σήμερα την εξέλιξη και την πορεία της εταιρίας, αναδεικνύοντάς την σε πηγή έμπνευσης, πρότυπο και σημείο αναφοράς στο χώρο των ελληνικών επιχειρήσεων.

Βασική προτεραιότητα είναι να δημιουργεί αξία, να προσφέρει γνώση και να υποστηρίζει την εξέλιξη στον κλάδο της τεχνολογίας, πάντα με επίκεντρο της δραστηριότητάς της τον άνθρωπο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα