

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ελληνικό Πεντάγωνο παίρνει υπ’ όψη του την πιθανότητα, τον Δεκαπενταύγουστο η Τουρκία να προβεί «σε αμφιλεγόμενες κινήσεις» με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ιδίως το Πολεμικό Ναυτικό.
Ειδικότερα, να σημειώσουμε ότι ανήμερα της Παναγίας η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία ΤΡΑΟ της Τουρκίας θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες, από την Ρόδο μέχρι το Καστελόριζο, με το ερευνητικό σκάφος ORUC REIS να έχει στόχο να «κατέβει» μέχρι την νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Οι πηγές αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν αν καταλήξει τελικά να εγκατασταθεί εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ή της ΑΟΖ της χώρας μας.
Σημειώνεται δε, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα παρακολουθούν στενά τη νηοπομπή από τη στιγμή που θα εξέλθει απ’ τον Ελλήσποντο.
Ενώ θα υπάρξει άμεση απάντηση εάν τυχόν επιχειρηθεί να «δέσει» το ORUC REIS, σε εθνικά μας ύδατα.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αποφάσισε σε πρώτη φάση να τεθούν άμεσα σε επιφυλακή φρεγάτες, υποβρύχια και πυραυλάκατοι, καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι ένοπλες δυνάμεις έχουν επικαιροποιήσει το επιχειρησιακό σχέδιο «Λερναία Ύδρα».
Σχετικά Νέα
Στο Βερολίνο ο Κ. Μητσοτάκης – Σε εξέλιξη οι συνομιλίες με τον Φρίντριχ Μερτς
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στην καγκελαρία, όπου τον υποδέχθηκε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς..
Στη Σαουδική Αραβία ο Τραμπ- Τι ζητούν από τις ΗΠΑ Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ και Κατάρ
Λίγο πριν από τις 10 το πρωί, το προεδρικό αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών προσγειώθηκε.
Αναπτυξιακή Συνεργασία Κίνας-Ελλάδας: Ο πρέσβης Fang Qiu για τον ρόλο του Πειραιά και τις νέες προοπτικές
Στους στενούς δεσμούς που συνδέουν ιστορικά την Κίνα και την Ελλάδα, αλλά και στις.
Ήπια ανοδικά οι δείκτες στις ευρωαγορές – «Άλμα» 11% της Bayer
Με ήπιες κινήσεις κινούνται οι δείκτες στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τους.