

Στην κάλυψη των κενών στην άμυνα όλων των μελών του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, μετά από συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στη Ρώμη.
“Είναι καθήκον όλων των κρατών του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και πέραν αυτής να καλύψουν τα κενά δυνατοτήτων… ανεξάρτητα από το αν αυτό καταλήγει να κοστίζει 2,5, 3 ή 3,5%”, δήλωσε ο Πιστόριους, αναφερόμενος στους στόχους δαπανών με βάση το εθνικό ΑΕΠ, όπως μεταδίδει το Reuters.
“Ο καθοριστικός παράγοντας είναι η υλοποίηση αυτών των στόχων δυνατοτήτων”, υποστήριξε, προσθέτοντας ότι “η Γερμανία μαζί με την Πολωνία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Βρετανία – των οποίων οι υπουργοί ήταν παρόντες στις συνομιλίες – έχουν επίγνωση της ευθύνης τους”.
Ο Γερμανός υπουργός αρνήθηκε να προτείνει έναν καθορισμένο στόχο στη συζήτηση για το πόσα πρέπει να δαπανούν οι χώρες του ΝΑΤΟ για την άμυνα.
Επί του παρόντος, το ΝΑΤΟ ζητά από τους συμμάχους να δαπανούν το 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα. Υπό το φως του πολέμου στην Ουκρανία και της πίεσης που ασκεί στην Ευρώπη ο Ντόναλντ Τραμπ, υπάρχει γενική συναίνεση ότι ο στόχος αυτός θα πρέπει να είναι υψηλότερος.
Σχετικά με την επίτευξη των στόχων ικανότητας, οι οποίοι θα τεθούν σε σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ το καλοκαίρι, ο Πιστόριους δήλωσε, “Αυτό θα κοστίσει σίγουρα περισσότερα χρήματα από το 2%. Υποψιάζομαι περίπου 3% ή και περισσότερο”.
Σχετικά Νέα
Ρωσία – Ουκρανία: Η Μόσχα απαίτησε να παραχωρήσει το Κίεβο περισσότερα εδάφη – Οι όροι
Να αποσύρει τα στρατεύματά της από όλες τις ουκρανικές επαρχίες που διεκδικεί η Ρωσία.
Ιταλία: Γυναίκα γέννησε μόνη της και σκότωσε το βρέφος πετώντας το στη λεκάνη της τουαλέτας
Συγκλονίζει την Ιταλία μια υπόθεση βρεφοκτονίας με μια μητέρα 29 χρονών να σκοτώνει το.
Η Τουρκία παρουσίασε το «Island Cyprus»: Τουριστική καμπάνια από το ψευδοκράτος
Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η παρουσίαση του brand «Island Cyprus» που.
Κρεμλίνο: Πιθανή η συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι, αλλά μόνο εάν επιτευχθούν ορισμένες συμφωνίες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας συνάντησης μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του.