

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο 5ο συνέδριο του ygeiamou.gr όπου μίλησε για το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό της χώρας.
«Οι αναδυόμενες τεχνολογίες δεν θα υποκαταστήσουν τους γιατρούς, αλλά θα επικουρήσουν το λειτούργημά τους. Μπροστά στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε το διδακτικό και ερευνητικό μας προσωπικό στη διαμόρφωση πλήρως καταρτισμένων νέων επιστημόνων», δήλωσε χαρακτηριστικά
«Η εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και των υπουργείων Παιδείας και Υγείας στις Ιατρικές Σχολές αντανακλάται στην προκήρυξη και κάλυψη 270 νέων θέσεων ΔΕΠ, που θα ενισχύσουν σημαντικά το έργο τους -ιδίως στις πανεπιστημιακές κλινικές», πρόσθεσε ο υπουργός.
Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε στο 5ο συνέδριο του ygeiamou.gr σχετικά με τις προκλήσεις και τις προοπτικές της ιατρικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο που διαμορφώνουν τα νέα τεχνολογικά και επιστημονικά δεδομένα. Ο υπουργός συμμετείχε σε πάνελ με τους ακαδημαϊκούς: Νικόλαο Αρκαδόπουλο, πρόεδρο Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, καθηγητή Χειρουργικής Νοσοκομείου «Αττικόν», Δημήτρη Μπούμπα, πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚεΣΥ), καθηγητή Παθολογίας – Ρευματολογίας ΕΚΠΑ, Ιωάννη Μπολέτη, πρόεδρο Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, καθηγητή Παθολογίας – Νεφρολογίας ΕΚΠΑ και Άδωνι Ιωαννίδη, καθηγητή Κλινικής Γενετικής, κοσμήτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
Πηγή: ΑΠΕ
Σχετικά Νέα
Live η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Κρήτης του ΠΑΣΟΚ
Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με το Ηράκλειο η ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα.
Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης
«Προχωράμε για το Συνέδριο δηλώνοντας την κοινή μας βούληση για την κοινωνική και πολιτική.
Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σαντορίνη, όπου πραγματοποίησε.
Συνεργασία για τα Τέμπη με την Πλεύση Ελευθερίας προανήγγειλε ο Στ. Κασσελάκης – Κωνσταντοπούλου: «Εφόσον οι βουλευτές του στηρίξουν την πρόταση μας θα το προωθήσουμε»
Συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα των Τεμπών προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης,.