

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσει να χαλαρώνει την πολιτική της, αλλά πρέπει να έχει υπόψη την πορεία των τιμών, ιδίως στον τομέα των υπηρεσιών, σημειώνει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, Πιερ Βουνς, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
“Στο βασικό μας σενάριο, εάν η πρόβλεψή μας γίνει πραγματικότητα, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να μειώσουμε περαιτέρω τα επιτόκια”, είπε ο Πιερ Βουνς μιλώντας στο βελγικό VRT σε τηλεοπτική συνέντευξη την Κυριακή. “Αλλά βλέπω έναν μικρό κίνδυνο να συμβεί πιο αργά εάν ο πληθωρισμός των υπηρεσιών παραμείνει υψηλός”, πρόσθεσε.
Ο αξιωματούχος μίλησε τρεις ημέρες αφότου η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια για δεύτερη φορά από τον περασμένο Ιούνιο, με την Πρόεδρο Κριστίν Λαγκάρντ να αφήνει να εννοηθεί ότι μια άλλη τέτοια κίνηση μπορεί να είναι πιο πιθανή τον Δεκέμβριο — παρά στην επόμενη συνεδρίαση της τράπεζας τον Οκτώβριο.
Η αύξηση των τιμών καταναλωτή “φαίνεται να είναι λίγο πολύ υπό έλεγχο”, δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου. “Αλλά ο πληθωρισμός των υπηρεσιών – πληθωρισμός χωρίς αγαθά και ενέργεια – παραμένει πολύ υψηλός, περίπου στο 4%. Επομένως, δεν είναι τόσο εύκολο και εάν η ανάκαμψη πλησιάζει – και ελπίζουμε ότι έτσι είναι – είναι πολύ πιθανό ο πληθωρισμός να παραμείνει πάνω από το 2% για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”.
Σχετικά Νέα
Αυτοκτονία Βιρτζίνια Τζούφρι: «Ήταν σε απόγνωση» – Ο φόβος της για απώλεια εκατομμυρίων και το «φάντασμα» του Έπσταϊν
Η Βιρτζίνια Τζούφρι, από τα πιο γνωστά θύματα του κυκλώματος trafficking του Τζέφρι Έπσταϊν,.
Φιντάν: Ιστορική η απόφαση του ΡΚΚ, έπεται συνέχεια – Νομοθετικές μεταρρυθμίσεις προαναγγέλλει ο σύμβουλος του Ερντογάν
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, δήλωσε ότι η ανακοίνωση από το Εργατικό.
Κομισιόν: «Η διάλυση του PKK είναι ευκαιρία για την πολιτική και ειρηνική επίλυση του κουρδικού ζητήματος»
Εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν για θέματα εξωτερικής πολιτικής απάντησε σήμερα (12.05.2025) σε ερώτηση δημοσιογράφου.