

Η περιφέρεια του Πιεμόντε ανακοίνωσε σήμερα ότι επανέλαβε τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, αφού απέκλεισε για προληπτικούς λόγους μία παρτίδα, έπειτα από τον θάνατο εκπαιδευτικού μία ημέρα μετά τον εμβολιασμό του.
«Η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca επανελήφθη, έπειτα από διακοπή μερικών ωρών για προληπτικούς λόγους, για τον εντοπισμό και διαχωρισμό της παρτίδας από την οποία προερχόταν η δόση που χορηγήθηκε στον εκπαιδευτικό που πέθανε», αναφέρεται σε ανακοίνωση της περιφέρειας του Πιεμόντε που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.
Ολες οι υπόλοιπες παρτίδες μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν, εκτός της παρτίδας ABV5811, ενώ συγκαλείται συνεδρίαση των υγειονομικών αρχών.
Η αρχική διακοπή του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν «ένα μέτρο ακραίας προσοχής, εν αναμονή της επιβεβαίωσης για το εάν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στον εμβολιασμό και τον θάνατο», εξήγησε ο σύμβουλος αρμόδιος για την υγεία της περιφέρειας του Πιεμόντε.
Η Ιταλία αποφάσισε την Πέμπτη να απαγορεύσει προληπτικά την χρήση άλλης παρτίδας του εμβολίου των AstraZeneca/Oxford εξαιτίας ανησυχιών για την εμφάνιση αιματικών θρόμβων.
Επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας βρίσκονται στην Σικελία για την πραγματοποίηση έρευνας σχετικά με τον θάνατο ενός 43χρονου στρατιωτικού μετά την χορήγηση του εμβολίου.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του ιταλικού οργανισμού φαρμάκων Τζόρτζιο Πάλου διαβεβαίωσε σήμερα ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν παρουσιάζει «κανέναν κίνδυνο».
Σχετικά Νέα
Μπέρμποκ: «Ο Πάπας Φραγκίσκος αγωνίστηκε για τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα
Ο Πάπας Φραγκίσκος απεβίωσε σήμερα Δευτέρα του Πάσχα (21.04.2025) σε ηλικία 88 ετών και.
Πάπας Φραγκίσκος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατό του – Οι οκτώ επικρατέστεροι υποψήφιοι
Ραγδαίες εξελίξεις στο σύνολο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει δρομολογήσει ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου,.
Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει απόψε σκοτεινός
Σκοτεινός θα παραμείνει το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (21.04.25) ο Πύργος του Άιφελ.
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος Κλάους Σβαμπ
Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου.