

“Όσοι μηρυκάζουν μίζερα μικροπολιτικά τσιτάτα, δεν προσφέρουν τίποτα. Μόνο υπενθυμίζουν πόσο έβλαψαν επί των ημερών τους την Αυτοδιοίκηση” τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρηματοδοτικού προγράμματος για την αυτοδιοίκηση, “Αντώνης Τρίτσης”. Ειδικότερα, με κοινή δήλωση τους, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, τομεάρχης Εσωτερικών και αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών – υπεύθυνος για την αυτοδιοίκηση, αντίστοιχα, υποστηρίζουν ότι η παράταση έως τις 30 Απριλίου είναι μικρή και οι δήμοι δεν θα προλάβουν να υποβάλουν πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα “για έργα που δεν ξέρουν καν αν πρέπει να εντάξουν, αφού το πλάφον παραμένει άγνωστο και κάποτε θα ανακοινωθεί”.
Στην απάντησή του ο κ. Πέτσας αναφέρει: “Εκείνοι που είχαν συνηθίσει να μένουν στο μηδέν και να παίζουν μόνιμα παράταση, αρνούνται να καταλάβουν ότι τώρα τρέχουμε μπροστά. Για εμάς δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο, όταν πρόκειται για απορρόφηση κονδυλίων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στις 18 Μαρτίου, το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” αποκτά νέα δυναμική. Και μάλιστα επιταχύνεται, καθώς με νομοθετική ρύθμιση προβλέψαμε τεχνική βοήθεια που θα βοηθήσει κυρίως τους πιο μικρούς και αδύναμους δήμους να συντάξουν και να υλοποιήσουν ώριμα αναπτυξιακά έργα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Η δε τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα θεσπίζει “πλαφόν” είναι στη φάση της συνυπογραφής από τους συναρμόδιους υπουργούς και εκδίδεται τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι χωρίς τη θέσπιση πλαφόν, οι πιο μικροί Δήμοι και εκείνοι με πιο αδύναμες τεχνικές υπηρεσίες κινδύνευαν να μείνουν εκτός του Προγράμματος. Και όλα αυτά τα προχωρούμε σε στενή συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες και τα θεσμικά τους όργανα, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ αντίστοιχα. Όσοι μηρυκάζουν μίζερα μικροπολιτικά τσιτάτα, δεν προσφέρουν τίποτα. Μόνο υπενθυμίζουν πόσο έβλαψαν επί των ημερών τους την Αυτοδιοίκηση. Εμείς ενώνουμε δυνάμεις, συνεργαζόμαστε με την Αυτοδιοίκηση και πάμε μπροστά για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη”, καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
-
Την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου στην Τήνο παρακολούθησε ο Κ. Μητσοτάκης
Ο ΠρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, παρακολούθησε την.
Κ. Τσουκαλάς: Γιατί δεν πληρώνει η κυβέρνηση τα αναδρομικά του 11μήνου στους συνταξιούχους, αφού το ΣτΕ και το ΑΕΔ έχουν αποφανθεί οριστικά;
«Τον Μάρτιο αυξήθηκε ο πληθωρισμός τροφίμων 2%. Μειώνεται ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού και.
Το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα κατά το Μεγάλο Σάββατο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας θα παρακολουθήσει αύριο Μεγάλο Σάββατο την Ακολουθία.
ΣΥΡΙΖΑ για τον τραυματισμό ορνιθολόγων από λαθροθήρες: Διασύρει τη χώρα μας – Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες
Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον τραυματισμό ορνιθολόγων από λαθροθήρες στη.