Πέτσας: Θετικό βήμα η συμφωνία επανέναρξης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία

Θετικό βήμα χαρακτήρισε την συμφωνία για την επανέναρξη διερευνητικών επαφών με την Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως η παραπάνω συμφωνία αποδεικνύει ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης σε επιχειρησιακό και διπλωματικό επίπεδο, απέδωσε.

Πιο αναλυτικά, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «Όπως ήδη έχουμε πει, η συμφωνία για την επανέναρξη διερευνητικών επαφών αποτελεί ένα θετικό βήμα. Χρειάζεται βέβαια, όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «η συμφωνία αποδεικνύει ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης σε επιχειρησιακό και διπλωματικό επίπεδο, απέδωσε. Γιατί από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι είναι έτοιμη για διάλογο όχι όμως υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών».

«Αντικείμενο των διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Η Ελλάδα προσέρχεται στις διερευνητικές επαφές ενώ έχει ήδη υπογράψει τις διεθνώς νόμιμες συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο όπου επιβεβαιώνεται το δικαίωμα των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα