Πέτσας για Τουρκία: Εξαντλήθηκε η υπομονή, εξαπατήθηκε η Ευρώπη

«Η υπομονή εξαντλήθηκε, γιατί η Ευρώπη εξαπατήθηκε από την Τουρκία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και υπογράμμισε πως η η Τουρκία έχει δύο επιλογές: ή θα πάρει την οικονομική ενίσχυση και θα συμμορφωθεί ή θα υποστεί κυρώσεις.

Μιλώντας στον Ant1 ο κ. Πέτσας τόνισε πως «η Ευρώπη κινείται με τα ταχύτερο βηματισμό και περιμένουμε η Σύνοδος Κορυφής να πάει ένα βήμα παρακάτω, με καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων αλλά και με πλαίσιο κυρώσεων».

Σχολιάζοντας την πρόταση Τσίπρα για επέκταση στα 12 μίλια κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξει σοβαρότητα, επισημαίνοντας ότι το πλέγμα είναι πιο σύνθετο: κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα. Όπως εξήγησε “κυριαρχία στα 6 ναυτικά μίλια με μελλοντική επέκταση στα 12νμ και κυριαρχικά δικαιώματα, δηλ. την υφαλοκρηπίδα, που είναι το μοναδικό προς συζήτηση θέμα με την Τουρκία”. “Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προασπίσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, τόνισε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος, στο περιστατικό με το αεροσκάφος που επέβαινε ο Νίκος Δένδιας από την Τουρκία, υπογράμμισε ότι πρόκειται για άλλη μία πρόκληση και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον καθώς ο κ. Δένδιας έχει προγραμματισμένο ταξίδι στην Αρμενία και έχουν κατατεθεί τα σχέδια πτήσης.

Τέλος, ως προς την πανδημία του κορονοϊού ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει, προς το παρόν, σκέψη για lockdown στην Αττική διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις συστάσεις των ειδικών. Επανέλαβε ότι θα επιβάλλονται τοπικά lockdown, όπου παρατηρούνται εξάρσεις και προέτρεψε, εκ νέου, τους πολίτες για αυστηρή εφαρμογή των μέτρων.

Σχετικά Νέα