Πέτσας για Τουρκία: Αντί της πρόσκλησης είχαμε πρόκληση

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο καιρό η Άγκυρα αθετεί τις δεσμεύσεις της, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είπε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δεσμευτεί να προτείνει ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές. «Αντί της πρόσκλησης, είχαμε πρόκληση» πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η διπλή πρόκληση της Τουρκίας (σ.σ. σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαρώσια) αποδεικνύει την αναξιοπιστία της.

Τόνισε επιπλέον ότι το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας θα τεθεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμήνυσε ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί διάλογος σε καθεστώς εκβιασμών και υπογράμμισε ότι με το Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, δεν πραγματοποιούνται διερευνητικές συνομιλίες.

Επανέλαβε δε ότι η Ελλάδα κάνει σε επιχειρησιακό επίπεδο ό,τι πρέπει και συμπλήρωσε ότι η χώρα επιμένει με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στη διπλωματία.

Σχετικά Νέα