Πέτσας: Έκτακτη επιχορήγηση σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής

«Έκτακτη και άμεση επιχορήγηση για τις υποδομές στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής θα δώσει η κυβέρνηση», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ατόμων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από χθες το απόγευμα, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, δήλωσε και σημείωσε:

«Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς». Παράλληλα, γνωστοποίησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς.

Ερωτώμενος για τους τραυματίες τόνισε: «Η ενημέρωση είναι συνεχής. Οι περισσότεροι είναι τουρίστες», είπε, όμως, δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την καταγωγή τους τονίζοντας πως αρχικά πρέπει να ενημερωθούν όλες οι πρεσβείες.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα ηλεκτροδότησης που υπάρχει επεσήμανε ότι «το πρόβλημα με τη ΔΕΗ έχει να κάνει με την υψηλή τάση» και εκτίμησε πως «το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση».

Ο ίδιος είπε ότι «δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112», για να προσθέσει ότι «αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή».

Σχετικά Νέα