Πετρόπουλος: Η κυβέρνηση επιδιώκει πάντα να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών σε όλα τα επίπεδα

Σημεία από τη συνέντευξη του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, στον Alpha radio

 

«Είπα αυτό που πάντα λέω», τόνισε ο υφυπ. Κοινωνικής Ασφάλισης, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που τον έφεραν να ανακοίνωσε την παροχή δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους: «Ότι η κυβέρνησή μας επιδιώκει πάντα να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών σε όλα τα επίπεδα. Επομένως, κάθε δυνατότητα που δημιουργεί η προσπάθειά μας και έχουμε καλά αποτελέσματα στην οικονομία, τα διαθέτουμε στην κοινωνία με όλους τους τρόπους. Σχολεία, νοσοκομεία κ.α…Είπα ότι η κυβέρνηση αποφασίζει και ο πρωθυπουργός ανακοινώνει τέτοιου είδους μέτρα. Αν δείτε, είπα πάντα αυτό που λέω. Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι πρόκειται να δώσουμε δώρο Πάσχα». 

Ο Τάσος Πετρόπουλος, υπογράμμισε, μιλώντας στον Alpha radio, ότι «στη μέριμνα της  Κυβέρνησης, μόνιμη φροντίδα της είναι να βρίσκει τρόπους να ενισχύει εκείνους που έχουν χάσει όλο αυτό τον καιρό τεράστια ποσά, 63,5 δις ευρώ αφαίρεσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια». Και συμπλήρωσε:

– «Και τώρα έρχεται και  μας λέει ο κ. Βρούτσης,  χθες  το είπε, γιατί δεν δίνουμε το δώρο το οποίο έκοψε η κυβέρνησή του. Ο ίδιος ήταν υπουργός το 2012 με το ν. 4093 το έκοψαν και λένε γιατί εμείς δεν το δίνουμε! Εμείς αυτό το έχουμε αποδείξει. Φροντίζουμε διαρκώς να ελαττώσουμε τις απώλειες που είχε όλος αυτός ο κόσμος. Αλλά το θράσος είναι αυτό. Και όσο πλησιάζουν οι εκλογές τα φαινόμενα αυτά θα πληθαίνουν…Θα θυμάστε ότι ο κ. Βρούτσης είχε πει ότι η Κυβέρνηση είχε δώσει εντολή στην ΕΛΣΤΑΤ να μην τηρεί στοιχεία για τις αυτοκτονίες. Κανείς ποτέ δεν είπε ότι η ΕΛΣΤΑΤ έβγαλε ανακοίνωση την ίδια μέρα διαψεύδοντας αυτή τη ψευδή αναφορά του κ. Βρούτση. Λένε συνεχώς ψέματα, για να  δημιουργούν μια εντύπωση, μια αντίληψη ότι η δική μας Κυβέρνηση είναι ανακόλουθη ως προς τις προθέσεις που έχει και τις πολιτικές στοχεύσεις που είναι ισχυρές και παραμένουν τέτοιες. Να ενισχύουν τον αδύναμο πολίτη. Και αυτό κάνουμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας».

Ο Τ. Πετρόπουλος τόνισε ότι «η γενική αντίληψη της κυβέρνησής μας, και κατηγορείται γι΄αυτό από την αντιπολίτευση, είναι ότι πρέπει  σε κάθε περίπτωση, όποτε δίνεται η δυνατότητα και η ευχέρεια, να ενισχύει το εισοδηματικό επίπεδο των πολιτών και τις συνταξιοδοτικές παροχές». Και  υπενθύμισε ότι «το κάναμε ήδη και χωρίς δικαστικές αποφάσεις με την επιστροφή των εισφορών των συνταξιούχων για τον ΕΟΠΥΥ, για τον ΑΚΑΓΕ. Δεν υπήρξε κάποιος που μας υποχρέωσε να το κάνουμε. Ηταν, επίσης,  αποφάσεις δικές μας εκείνες, που αφορούσαν στη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος επί τρία συνεχή έτη και κάθε μέτρο που λαμβάνουμε δεν είναι επειδή μας το είπε κάποιος. Ακόμη και η επιστροφή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια που η ΝΔ δεν είχε καταβάλει από παλαιές αποφάσεις, εμείς χορηγήσαμε σε όλους χωρίς να έχουν κάνει αγωγές. Δεν κάναμε διάκριση μεταξύ εκείνων που είχαν κάνει προσφυγές και εκείνων που δεν είχαν κάνει».

«Αυτή είναι η δική μας αντίληψη και δεν είπα κάτι διαφορετικό χθες. Η ερμηνεία που δόθηκε, ήταν ερμηνεία του συντάκτη του τίτλου, δεν ήταν κάτι που είπα εγώ», κατέληξε ο Υφυπουργός.

Σχετικά Νέα