Πετρέλαιο: Η ζήτηση από την Κίνα δίνει ώθηση στις τιμές

Η έντονη ζήτηση από τα διυλιστήρια στην Κίνα, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής αργού στον κόσμο και η συρρίκνωση της προσφοράς από την άλλη ωθούν σε ανοδική τροχιά τις τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη.

«Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου αυξήθηκαν καθώς τα συναισθήματα της αγοράς ενισχύθηκαν από την έκπληξη που σημειώθηκε στις απογραφές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ και στις πιο σφιχτές συνθήκες στις αγορές κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο», δήλωσε ο Benjamin Lu, αναλυτής των βασικών προϊόντων στη Phillip Futures της Σιγκαπούρης.

Η πορεία της διύλισης στην Κίνα αυξήθηκε κατά 3,2% τον Μάρτιο σε σχέση με πέρυσι στα 53,04 εκατομμύρια τόνους ή 12,49 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι η οικονομία της κατά το πρώτο τρίμηνο αναπτύχθηκε κατά 6,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται περισσότερο δεδομένης της προοπτικής βελτίωσης της παγκόσμιας ανάπτυξης και της απομάκρυνσης του αισθήματος κινδύνου, εκτιμά ο Stephen Innes, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής συναλλαγών στην SPI Asset Management.

Την Τετάρτη το πρωί (11.56 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 64,50 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,70% και το μπρεντ στα 72,16 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 0,61%.

Με πληροφορίες από το Reuters.

Σχετικά Νέα