Πετρέλαιο: Αντέδρασε με άνοδο στη ραγδαία πτώση των αποθεμάτων των ΗΠΑ

Μικτές τάσεις επικράτησαν στην αγορά πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να σημειώνει άνοδο αλλά, αντίθετα, το brent να καταγράφει πτώση.

Αναλυτικότερα, η τιμή του συμβολαίου του WTI με παράδοση Μαρτίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 52,85 δολάρια το βαρέλι κερδίζοντας 0,5% ή 24 σεντς, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, αλλά έχοντας οπισθοχωρήσει από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 53,30 δολαρίων.

Η τιμή του WTI επηρεάστηκε από τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) η οποία κατέγραψε πτώση 9,9 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ την εβδομάδα έως τις 22 Ιανουαρίου.

Στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού, το brent, παραδόσεως Μαρτίου, έχασε 0,47% στα 55,55 δολ. το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Ο OPEC+, θα συνεχίσει να αξιολογεί την αγορά πετρελαίου κάθε μήνα και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην αγορά, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Mohammad Barkindo.

“Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε μια προσέγγιση από μήνα σε μήνα για την αξιολόγηση των συνθηκών της αγοράς και θα είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οποιεσδήποτε απαραίτητες ενέργειες μέσω της Διακήρυξης Συνεργασίας των εταίρων”, είπε στο εικονικό συνέδριο της S&P Global Platts Americas Petroleum and Energy, αναφερόμενος στη συμφωνία του OPEC+ για τον περιορισμό της παραγωγής.

Στις παρατηρήσεις του, τόνισε ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει αρκετή ενέργεια για την κάλυψη της ζήτησης μακροπρόθεσμα.

Σχετικά Νέα