Πετρέλαιο: Άνοδος στις τιμές καθώς απομακρύνονται τα σύννεφα από τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας

Ώθηση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου δίνει η αισιοδοξία ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας τείνουν να αμβλυνθούν ενώ τα μέτρα τόνωσης που λαμβάνουν οι μεγάλες οικονομίες θέτουν ένα πιο ασφαλές πλαίσιο για την παγκόσμια οικονομία και την πορεία της ζήτησης πετρελαίου.

Όπως είναι γνωστό αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να καθυστερήσει την πλήρη απαγόρευση της κινεζικής Huawei στις Ηνωμένες Πολιτείες για άλλες 90 ημέρες.Με απόφαση του υπουργείου Εμπορίου δόθηκε τρίμηνη παράταση καθώς ορισμένες επιχειρήσεις χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να απεγκλωβιστούν από την Huawei.

Με την χρονική επέκταση, ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας μπορεί ακόμα να αγοράσει προμήθειες από εταιρείες των ΗΠΑ και να εξυπηρετήσει τους πελάτες τους. Η κίνηση αυτή δίνει έναν τόνο «διαλλακτικότητας» στην εμπορική σύγκρουση μεταξύ των δύο κρατών.

«Η χρονική αυτή επέκταση έφερε ανακούφιση στους επενδυτές», δήλωσε ο Tamas Varga από την χρηματιστηριακή εταιρεία PVM.

Ο φόβος ενός πλήρους εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έχει θορυβήσει τις αγορές τους δύο τελευταίους μήνες.

Η κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο και εγείρει ανησυχίες για ενδεχόμενη κατάρρευση της πετρελαϊκής αγοράς. Η κρίση αυτή έφερε την παγκόσμια οικονομία στα πρόθυρα της ύφεσης με ό,τι αρνητικές επιπτώσεις μπορούσε να έχει αυτό στην πρόβλεψη της ζήτησης, και τις αρνητικές επιπτώσεις της πρόβλεψης της ζήτησης πετρελαίου, ανέφερε σε σημείωμά του ο Stephen Innes, διευθύνων σύμβουλος της VM Markets.

Την Τρίτη το μεσημέρι (1.27 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 56,29 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο κατά 0,14% και το μπρεντ στα 59,83 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,15%.

Σχετικά Νέα