Πέθανε ο Βαγγέλης Ρωχάμης στα 73 του χρόνια

Πέθανε από τους μεγαλύτερους κακοποιούς και “master” των αποδράσεων, ο Βαγγέλης Ρωχάμης σε ηλικία 73 ετών.

Όπως έγινε γνωστό, νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά κατέληξε. Εκεί ζούσε τα τελευταία 20 χρόνια μετά την αποφυλάκιση του.

Ο διαβόητος πρώην κακοποιός είχε απασχολήσει την ελληνική κοινωνία τις δεκαετίες του 80 και του 90 κυρίως με τις μυθικές αποδράσεις του.

Η παραβατική του συμπεριφορά ξεκίνησε σε ηλικία 16 ετών κλέβοντας ένα ποδήλατο. Το 1976 φυλακίστηκε για ληστεία που πραγματοποίησε στο ταχυδρομείο της περιοχής Βασιλικού και έμεινε στη φυλακή για 3,5 χρόνια.

Η ποινική του δράση περιελάμβανε καταδίκες για ληστείες, κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορίες, οπλοχρησίες.

Ο «μύθος» ωστόσο που έφτιαξε γύρω από το όνομα του αφορούσε στις περιβόητες αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, Κέρκυρας και Αλικαρνασσού η οποίες ήταν περισσότερες από δέκα.

Η ευρηματικότητα αυτών των αποδράσεων απασχόλησαν την επικαιρότητα της εποχής ενώ σάλος είχε ξεσπάσει όταν κατάφερε να φύγει από τις φυλακές Κορυδαλλού ανενόχλητος κυριολεκτικά από την μπροστινή πόρτα.

Πρωτοσέλιδα ήταν επίσης και οι αποτυχημένες επιχειρήσεις της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του την ώρα που ο ίδιος διασκέδαζε σε νυχτερινά κέντρα.

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης αποφυλακίστηκε με βούλευμα τον Απρίλιο του 2000 και από τότε ζούσε στο Λευκαντί Ευβοίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα