

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας με μια ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook. «Έφυγε στις 5/3 ο σπουδαίος σκηνοθέτης και φίλος μας Γιώργος Πετρίδης… Ένας από τους πρώτους που μου εμπιστεύτηκαν ρόλους στην τηλεόραση και στη μεταγλώττιση. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Του οφείλουμε πολλοί πολλά!» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.
Το βιογραφικό του Γιώργου Πετρίδη:
Ο Γιώργος Πετρίδης γεννήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια στην Αθήνα το 1934 και σπούδασε Κινηματογράφο στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου. Μεταξύ των δασκάλων του βρέθηκαν Μίνως Βολανάκη, Κάρολος Κουν, Βασίλης Διαμαντόπουλο, Μάριος Πλωρίτη.
Από το 1954, εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε περισσότερες από 50 ταινίες με σκηνοθέτες όπως ο Ντίμης Δαδήρας, ο Δημήτρης Ιωαννόπουλος, ο Γιάννης Δαλιαννίδης, ο Αλέκος Σακελλάριος και άλλοι.
Σκηνοθέτησε και ο ίδιος πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και σειρές της τηλεόρασης όπως το «Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966), Τα παιδιά του Λιμανιού (1969) και Αριστοτέλης ο Επιπόλαιος.
Στη δεκαετία του 1960 σκηνοθέτησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με πρώτη παράσταση το έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ καθώς και τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη στο Φεστιβάλ Αθηνών.
Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το ελεύθερο θέατρο όπου και συνεργάστηκε με τους αθηναϊκούς θιάσους «Βεργή», «Λαμπέτη», Κούρκουλο σκηνοθετώντας έργα των Ζαν Ζενέ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Χάρολντ Πίντερ και Αντόν Τσέχωφ.
Στη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όπου συνέχισε τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες. Στη μεταπολίτευση επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε γενικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κατά την περίοδο 1975 – 1977, όπου και έδωσε αξιόλογες παραστάσεις με την Άννα Συνοδινού στη «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θέατρο Λυκαβηττού, με την Μελίνα Μερκούρη στη «Μήδεια» του Ευριπίδη κ.ά., συνδέοντας έτσι το όνομά του σε ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει το ελληνικό θέατρο εκείνης της περιόδου.
Το 1980 λαμβάνοντας σχετικές άδειες ξεκίνησε αγώνα αξιοποίησης παλαιών λατομείων, (Βύρωνα, Νίκαιας, Πετρούπολης και Τριανδρίας Θεσσαλονίκης), μεταβάλλοντάς τα σε χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων με αρχή τις «Γιορτές των Βράχων». Το 1982 σκηνοθέτησε στο Εθνικό θέατρο τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή, στα Επιδαύρια και στη συνέχεια εκπροσώπησε την Ελλάδα στα Ευρωπάλια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες (1984).
Ο Μίνως Βολανάκης εκτός από την σκηνοθεσία διακρίθηκε ιδιαίτερα και ως έξοχος μεταφραστής αγγλικών θεατρικών έργων, καθώς και των ελληνικών κλασικών έργων (κωμωδίες ή τραγωδίες) στην αγγλική. Πέθανε στην Αθήνα το πρωί στις 15 Νοεμβρίου του 1999.
Σχετικά Νέα
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 15 διαρρηκτών ως μέλη που είχαν «ρημάξει» σπίτια στην Αττική
Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 15 κατηγορούμενων για ληστείες. Πρόκειται για μέλη.
Εξαφάνιση 15χρονης από τον Άλιμο – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Συναγερμός σήμανε στον Άλιμο για την εξαφάνιση της Αντάνια – Λορένα Φ., 15 ετών..
Ελευσίνα: Εργατικό ατύχημα σε δεξαμενόπλοιο – Τραματίστηκε 29χρονος ναυτικός
Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες στο αγκυροβόλιο της Ελευσίνας, όταν 29χρονος αλλοδαπός ναυτικός, τουρκικής υπηκοότητας,.
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ζευγάρι που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες κόρες του
Στη φυλακή οδηγείται ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, καθώς κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση των.