

Πέθανε σήμερα το πρωί η διακεκριμένη συγγραφέας Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου, σε ηλικία 90 ετών στην πολυαγαπημένη της Λήμνο.
Επίσης, έχει γράψει θέατρο. Θεατρικά της έργα έχουν παιχτεί στην Eλλάδα και στο εξωτερικό. Bιβλία της έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στα γαλλικά, σουηδικά και αγγλικά, και διδάσκονται σε Πανεπιστήμια της Eλλάδας και του εξωτερικού.
Έχει τιμηθεί με τα βραβεία: Tου Iδρύματος Oυράνη, 1995, για το μυθιστόρημα «Mε τη Λάμπα Θυέλλης», Tης Aκαδημίας Aθηνών, 1987, για το μυθιστόρημα «H Mαρούλα της Λήμνου», Tης Oμάδας των Δώδεκα, 1996, για το σύνολο του έργου της. Η ποιητική της συλλογή «Μυστικό Πέρασμα» προτάθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού για το Αριστείο της Ευρώπης το 1991. Το μυθιστόρημα της «Με τη λάμπα θυέλλης» τιμήθηκε το 1994 με το βραβείο πεζογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 10:00 π.μ. στην Αγία Τριάδα της Μύρινας.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Άδειο το κέντρο της πόλης- Κλειστά τα καταστήματα
Μία εικόνα άδειας πόλης παρουσιάζει και σήμερα, δεύτερη ημέρα του Πάσχα, το κέντρο της.
Θεσσαλονίκη: Πατέρας και κόρη έκλεψαν ρολόι από επιβάτη στον έλεγχο χειραποσκευών στο αεροδρόμιο
Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από Υπηρεσίες της Γενικής.
Τελειώνει η σχολική χρονιά, πότε ξεκινούν οι εξετάσεις
Πλησιάζουν οι ημερομηνίες-ορόσημα για τη λήξη των μαθημάτων στα γυμνάσια και λύκεια της επικράτειας,.
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 13 ατόμων που οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα σε ένα 48ωρο – Δύο εξ αυτών και μεθυσμένοι
Δεκατρία άτομα συνελήφθησαν σε ελέγχους της Αστυνομίας το τελευταίο 48ωρο διότι οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα.