

Οι δωρεές αρμάτων μάχης των ΗΠΑ και της Ευρώπης στην Ουκρανία θα φέρουν «περισσότερα δεινά» στη χώρα και «περισσότερη ένταση στην ήπειρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Μιλώντας στο CNN ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε πως «δυστυχώς, περισσότερα όπλα από το ΝΑΤΟ φέρνουν περισσότερο πόνο στους ανθρώπους στην Ουκρανία. Φέρνει επίσης περισσότερη ένταση στην ήπειρο» και πρόσθεσε με έμφαση ότι αυτό «δεν μπορεί να εμποδίσει τη Ρωσία να πετύχει τους στόχους μας»
Οι δηλώσεις γίνονται σήμερα ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης του γερμανικού κοινοβουλίου για να συζητήσει το επίμαχο ζήτημα της πιθανής αποστολής γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard στην Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, Αμερικανοί αξιωματούχοι που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις δήλωσαν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ολοκληρώνει τα σχέδια για την αποστολή περίπου 30 αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams στην Ουκρανία.
Ήδη από την Τρίτη, ο Πεσκόφ είπε ότι οποιαδήποτε έγκριση από το Βερολίνο για παραδόσεις αρμάτων μάχης στην Ουκρανία θα επηρεάσει αναπόφευκτα τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε «αρκετά χαμηλό σημείο».
«Φυσικά, τέτοιες παραδόσεις δεν προοιωνίζονται καλά για το μέλλον των σχέσεων. Θα αφήσουν ένα “ανεξίτηλο σημάδι” στις σχέσεις Ρωσία – Γερμανία», πρόσθεσε ο Πεσκόφ κατά τη διάρκεια μιας τακτικής ενημέρωσης Τύπου.
Σχετικά Νέα
Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ με εντολή Τραμπ σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.
Πάπας Φραγκίσκος: Χιλιάδες πιστοί σε όλον τον κόσμο θρηνούν τον θάνατο του «ποντίφικα των φτωχών»
Ο θάνατος του πάπα Φραγκίσκου σε ηλικία 88 ετών προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σε όλον.
Ισραήλ: Το 56% θέλει συμφωνία με Χαμάς και λήξη του πολέμου
Σε δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης στο Ισραήλ το 56% τάσσεται υπέρ της σύναψης συμφωνίας.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.