

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως έχει περιορισμένες προσδοκίες για τη σημερινή διαδικτυακή σύνοδο των χωρών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) στην οποία αναμένεται να μιλήσει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
“Το κλίμα πριν από αυτήν τη σύνοδο είναι πολύ σαφές και πολύ προβλέψιμο. Η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί”, δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είπε επίσης πως η Ρωσία “θα επιτύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει” στην Ουκρανία.
Επέκρινε επίσης τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που υποσχέθηκε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι “εξελιγμένα συστήματα” αντιαεροπορικής άμυνας.
“Εκ των πραγμάτων, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη εμπλακεί στη σύγκρουση αυτή”, εκτίμησε. Και οι παραδόσεις τέτοιων συστημάτων το μόνο που θα κάνουν είναι να καταστήσουν “τη σύγκρουση αυτή πιο μακρά και πιο επώδυνη για το ουκρανικό μέρος”, είπε ο Πεσκόφ.
“Όμως αυτό δεν θα αλλάξει τους στόχους μας, ούτε το τελικό αποτέλεσμα”, πρόσθεσε.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.
ΗΠΑ: Μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.