

Το Κρεμλίνο κάλεσε σήμερα το Ιράν και τις ΗΠΑ να επιλύσουν το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος μέσω «διπλωματικών προσπαθειών», παροτρύνοντας τις δύο χώρες να δείξουν «αυτοσυγκράτηση», μετά τις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
«Το πρόβλημα με το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα πρέπει να συζητηθεί και να επιλυθεί μόνον με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.
Το Ιράν είναι σημαντικός εταίρος της Ρωσίας και, σύμφωνα με τους δυτικούς, έχει προμηθεύσει τη Μόσχα κυρίως με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και πυραύλους για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα προτιμούσε να έχει «άμεσες διαπραγματεύσεις» με το Ιράν για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ενώ την Κυριακή είχε απειλήσει την Τεχεράνη με βομβαρδισμούς αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις.
Κατά την πρώτη του θητεία στον Λευκό Οίκο, το 2018, ο Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από διεθνή συμφωνία με το Ιράν που προέβλεπε την άρση ορισμένων κυρώσεων με αντάλλαγμα να μπει ένα πλαίσιο στις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης.
Το Ιράν γνωστοποίησε προσφάτως ότι είναι ανοιχτό μόνον σε έμμεσες διαπραγματεύσεις όσο οι ΗΠΑ δεν αλλάζουν την “προσέγγισή” τους απέναντί του.
Σχετικά Νέα
Κίεβο και Μόσχα αντάλλαξαν από 303 αιχμαλώτους
Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν 303 αιχμαλώτους της κάθε πλευράς, ολοκληρώνοντας και την.
Αγώνας επιβίωσης στη Γάζα: Μάχη για να βρουν φαγητό και νερό οι Παλαιστίνιοι, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα
Αγώνα επιβίωσης δίνουν καθημερινά στη Λωρίδα της Γάζας οι άμαχοι, ενώ στον παλαιστινιακό θύλακα.
Η Κωνσταντινούπολη θα φιλοξενήσει και τον δεύτερο γύρο των συνομιλιών Ρωσίας – Ουκρανίας
Στην Κωνσταντινούπολη θέλει η ρωσική πλευρά να γίνει και ο δεύτερο γύρος των συνομιλιών.
Έρευνα για πιθανή ρωσική εμπλοκή σε εμπρηστικές επιθέσεις κατά του Κιρ Στάρμερ
Οι βρετανικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής σε τρεις εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν.