

Στους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε αέριο ενώ τουλάχιστον 40 είναι οι τραυματίες, ανέφεραν σήμερα οι περουβιανές αρχές.
“Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχουμε οκτώ νεκρούς από την έκρηξη του βυτιοφόρου”, είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Περού.
Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και 49 τραυματίες. Οι τέσσερις από τους τραυματίες υπέκυψαν σήμερα. Δύο από αυτούς έφεραν εγκαύματα στο 100% του σώματός τους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.
Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο παιδιά.
Επτά από τους τραυματίες είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.
Το δυστύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη το πρωί, την ώρα που οι κάτοικοι της πόλης Βίλα Ελ Σαλβαδόρ, στα νότια της πρωτεύουσας Λίμα, πήγαιναν στις εργασίες τους. Η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου από το βυτίο του φορτηγού. Μια βαλβίδα φαίνεται πως άνοιξε όταν το φορτηγό έπεσε σε λακκούβα. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα. Χρειάστηκε να επιχειρήσουν 13 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος για να κατασβεστούν οι φλόγες, που κατέστρεψαν τουλάχιστον 4 σπίτια γύρω από το σημείο της έκρηξης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Σχετικά Νέα
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.