Περιστέρης: ΑΠΕ και αποθήκευση μειώνουν την ενεργειακή υποτέλεια της Ελλάδας

«Δεν ευθύνεται η πράσινη μετάβαση για την ενεργειακή κρίση» τόνισε ο Γιώργος Περιστέρης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μιλώντας στο συνέδριο Renewable & Storage Forum, διευκρινίζοντας πως η αιτία εντοπίζεται στην καθυστέρηση της ενεργειακής μετάβασης.

«Η Ελλάδα έχει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των ΑΠΕ»
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «το κρίσιμο τρίπτυχο για βιώσιμη ευημερία για όλους αποτελείται από τις ΑΠΕ και την αποθήκευση ενέργειας που μειώνουν την ενεργειακή υποτέλεια της Ελλάδας καθώς και τις διασυνδέσεις για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος για όλους».

Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, από τις παραπάνω ενέργειες δημιουργούνται θέσεις εργασίας και μάλιστα εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, ενώ συνοδεύονται από σημαντική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία.

Ειδικότερα για την αποθήκευση, ο κ. Περιστέρης υπογράμμισε πως η αντλησιοταμίευση πρέπει να αποτελέσει την νούμερο ένα επιλογή καθώς πρόκειται «για μια ώριμη, αξιόπιστη και ευέλικτη λύση που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενεργειακής ασφάλειας της χώρας». «Σε αυτήν συμπληρωματικά μπορούν να λειτουργήσουν οι μπαταρίες, έχοντας υπόψη ότι δεν μπορούν να παρέχουν ανάλογου μεγέθους υπηρεσίες, ενώ, από άποψη υλικών και κατασκευής αποτελούν ένα έμβασμα προς την Ασία, όταν οι μονάδες αντλησιοταμίευσης έχουν σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα στην εγχώρια αγορά», πρόσθεσε.

Επισήμανε πως η χώρα έχει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των ΑΠΕ οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν λαμβάνοντας υπόψη τα λάθη του παρελθόντος ώστε να μην επαναληφθούν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα