

Με εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Εξωτερικού Εμπορίου (Directorate General of Foreign Trade – DGFT) από 4/4/2020 επιβάλλονται περιορισμοί στην εξαγωγή διαγνωστικών τεστ του COVIDμ αναφέρει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Πρεσβεία μας στο Ν. Δελχί.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, απαγορεύεται η εξαγωγή όλων των αποθεμάτων διαγνωστικών ή εργαστηριακών αντιδραστηρίων. Ο κωδικός δασμολογικών κλάσεων που καλύπτει τα ανωτέρω, σε απαγόρευση εξαγωγών προϊόντα, είναι ο 3822. Εξακολουθεί ωστόσο να επιτρέπεται η διάθεση προς εξαγωγή των αποθεμάτων διαγνωστικών ή εργαστηριακών αντιδραστηρίων των δασμολογικών κλάσεων 3002 και 3006. Ο περιορισμός των εξαγωγών τίθεται σε ισχύ άμεσα.
Μετά από περιορισμούς των ενεργών φαρμακευτικών συστατικών (API), των υλικών για τους αναπνευστήρες ( PPE) και της υδροξυχλωροκίνης και των παραγώγων της, η Ινδία έλαβε την απόφαση να περιορίσει και τις εξαγωγές διαγνωστικών αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή διαγνωστικών τέστ. Δεδομένης της κατάστασης, δεν θα εξέπληττε το γεγονός να επιβληθούν ακόμη περισσότερές απαγορεύσεις εξαγωγών σε μια σειρά προϊόντων που σχετίζονται με την θεραπεία ή την αντιμετώπιση του κορωνοιού
Σχετικά Νέα
Ουρουγουάη: Πέπε και Λουσία, ένα ζευγάρι ανταρτών αγγέλων της δημοκρατίας
Ο Ουρουγουανός πρώην πρόεδρος Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα και η σύζυγός του Λουσία Τοπολάνσκι ερωτεύτηκαν.
Δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από πυρά στη Δυτική Όχθη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως δύο Ισραηλινοί πολίτες τραυματίστηκαν εξαιτίας πυρών εναντίον.
Ουρουγουάη: Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον πρώην πρόεδρο Μουχίκα
Με δάκρυα στα μάτια χιλιάδες Ουρουγουανοί βγήκαν στους δρόμους του Μοντεβιδέο για να τιμήσουν.