Περιοδεία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη: Τα ΚΤΕΛ, το ΑΧΕΠΑ, η ΔΕΘ και τα ραντεβού του

Την πόλη της Θεσσαλονίκης επέλεξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να κάνει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό. Ο πρωθυπουργός που βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στη συμπρωτεύουσα είχε γεμάτη ατζέντα. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν ο Υπεραστικός Σταθμός των ΚΤΕΛ «Μακεδονία».

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών περιηγήθηκε στους χώρους του σταθμού. Μάλιστα, μόλις έφτασε στον σταθμό ο πρωθυπουργός, κατευθύνθηκε σε ένα λεωφορείο της γραμμής 51 που εκτελεί το δρομολόγιο Σίνδος-Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός και στη συνέχεια μπήκε σε λεωφορείο της γραμμής 80 (ΚΤΕΛ-Μάλγαρα). Μίλησε με τον οδηγό ενώ ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης τον ενημέρωσε για τις επενδύσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο της ανάληψης από τα ΚΤΕΛ συγκοινωνιακού έργου που ήταν μέχρι πρότινος στην ευθύνη του ΟΑΣΘ.

5084100.jpg
copyright: eurokinissi

Επόμενος σταθμός μετά τα ΚΤΕΛ «Μακεδονία» ήταν το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα. «Θέλουμε να μιλούν τα έργα, όχι τα λόγια μας. Να κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και όχι από τις προεκλογικές μας εξαγγελίες», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνάντησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πρωθυπουργό των έργων και όχι των λόγων», εξέφρασε τη χαρά του γιατί βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία και είπε πως τα έργα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Αμέσως μετά ακολούθησε η περιήγηση του κ. Μητσοτάκη στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου της Περιφέρειας.

5084160.jpg
copyright: eurokinissi

Η επόμενη στάση του ήταν το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου και συναντήθηκε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που πάλεψε νυχθημερόν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «μία από τις δεσμεύσεις που έχω αναλάβει είναι ότι θα χτίσουμε πάνω στην κρίση του κορονοϊού ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, κρατώντας ως παρακαταθήκη τα μεγάλα του συγκριτικά πλεονεκτήματα και διορθώνοντας τις όποιες αδυναμίες», είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους που τον υποδέχτηκαν με χειροκρότημα στην είσοδο του νοσοκομείου.

5084128.jpg
copyright: eurokinissi

«Από την πρώτη μέρα της εκλογής του έχει δείξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της πόλης τα οποία δυστυχώς είναι πολλά. Τα σημαντικά θέματα της πόλης που είναι το κυκλοφοριακό, τα μεγάλα έργα, είναι η προβολή της πόλης μας, η ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής, τα θέματα που έχουν να κάνουν με έργα σημαντικά, όπως είναι η ΔΕΘ, το γήπεδο του ΠΑΟΚ, το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Είναι θέματα που συζητάμε και με τον ίδιο και με τους συνεργάτες του», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε χαρακτηριστικά.

5084078.jpg
copyright: eurokinissi

Σχετικά Νέα