Περιφέρεια και ΙΣΑ απαντούν στη Μαρίνα Πατούλη: Δεν υποδείχθηκε σε κανέναν πολίτη «να μη μιλήσει»

Διαψεύδει τη Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη ο γιατρός Πάνος Ευσταθίου, συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, με αφορμή αφορμή ανάρτησή της για τη διαχείριση προσωπικού της περιστατικού με θετική ανίχνευση κορονοϊού.
Σε όλα τα περιστατικά ελέγχων, οι διαδικασίες που ακολουθούμε και οι οδηγίες που δίνουμε είναι απολύτως σύμφωνες με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Ευσταθίου.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, υπογραμμίζεται ότι «ποτέ και σε καμία περίπτωση ελέγχου από τις χιλιάδες που έχουμε μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει, δεν υποδείχθηκε σε κανέναν πολίτη “να μην μιλήσει”, “να σιωπήσει” ή “να το περάσει μόνος”, όπως αναφέρθηκε αναληθώς σε ανάρτηση που έγινε στα social media. Μέχρι την επιβεβαίωση του PCR test επισημάνθηκε η ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων προστασίας».

Σημειώνεται ότι το ζήτημα προέκυψε την Τρίτη 4 Μαΐου, όταν αιτήθηκε στο ΚΕΠΙΧ, από την κ. Μαρίνα Σταυράκη να υποβληθεί σε διενέργεια ελέγχου, για πιθανή ανίχνευση του COVID 19.

«Μετά τη διαπίστωση ότι το αποτέλεσμα του rapid test ήταν θετικό, «το κλιμάκιο σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τις οδηγίες που έχουν τεθεί από τον ΕΟΔΥ κι ακολουθούνται απαρέγκλιτα σε όλους τους αντίστοιχους ελέγχους που διενεργούνται, χωρίς καμία εξαίρεση, προχώρησε και σε λήψη δείγματος για PCR test (μοριακός έλεγχος), το οποίο εστάλη σε εξειδικευμένο εργαστήριο προς εξέταση» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το διάστημα των τουλάχιστον πέντε ωρών που απαιτούνται για την διακρίβωση του αποτελέσματος σε όλες τις περιπτώσεις συστήνεται στον πιθανό φορέα -όπως εν προκειμένω και στην ενδιαφερόμενη- «να περιμένει το εργαστηριακό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας ασφαλώς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα