Περιφέρεια Αττικής: Ψεκασμοί με ελικόπτερο κατά των κουνουπιών σε πάνω από 4.000 στρέμματα στον Υδροβιότοπο του Σχινιά

Οκτώ πτήσεις με ψεκαστικό ελικόπτερο και ψεκασμοί για κουνούπια σε πάνω από 4.000 στρέμματα έχουν πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 8 Απριλίου στον Υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά στον Μαραθώνα.

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος που υλοποιεί για την αντιμετώπιση των κουνουπιών, συνεχίζει στην Ανατολική Αττική τους εντατικούς ψεκασμούς. Ο Υδροβιότοπος του Εθνικού Πάρκου Σχινιά είναι μια περιοχή στην οποία παρατηρείται μεγάλος πληθυσμός κουνουπιών, ο οποίος έχει αυξηθεί λόγω της παρατεταμένης ζέστης και ξηρασίας.

Οκτώ πτήσεις με ψεκαστικό ελικόπτερο και ψεκασμοί για κουνούπια σε πάνω από 4.000 στρέμματα

«Οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι πολλαπλές και επιβαρύνουν πολλές πλευρές της καθημερινότητάς μας» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Στην Περιφέρεια Αττικής, προστατεύουμε με κάθε τρόπο την υγεία των πολιτών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως την αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών και τους απορρέοντες από αυτήν κινδύνους. Οι υπηρεσίες μας, με απόλυτο επαγγελματισμό και συνέπεια, προχωρούν στην χαρτογράφηση των αναγκών σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου και στην υλοποίηση του προγράμματος ψεκασμών με τη χρήση όλων των επιστημονικών εξελίξεων και των σύγχρονων τεχνολογιών. Το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και στους 66 Δήμους της Αττικής μας, για να έχουμε όλοι – πολίτες και επισκέπτες – ένα καλό καλοκαίρι, με υγεία και ασφάλεια».

Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έχουν περάσει στην χαρτογράφηση της Ανατολικής Αττικής, ενώ μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί ο ψεκασμός στα σημεία ενδιαφέροντος όλων των Δήμων της περιοχής, τόσο από τα πεζοπόρα συνεργεία, όσο και από εναέρια μέσα (ψεκαστικά ελικόπτερα και drones) στα μη προσβάσιμα σημεία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα