

Οδηγίες για τον περιορισμό ή και την κατάργηση του επισκεπτηρίου σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στην επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής απέστειλε σήμερα Κυριακή 1η Μαρτίου, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Α. Μεγάλου. Οι σχετικές οδηγίες εκδόθηκαν στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κρουσμάτων του κορωναϊού, με βασικό στόχο την προφύλαξη των ηλικιωμένων.
Στο σχετικό κείμενο επισημαίνονται τα εξής:
“Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κατόπιν οδηγιών του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, συστήνει στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργούν στην χωρική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, τον περιορισμό του επισκεπτηρίου ή και την κατάργησή του, όπου κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι που διαμένουν στις ως άνω Μονάδες.
Τυχόν επισκέπτες, η παρουσία των οποίων κρίνεται απολύτως απαραίτητη, θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των ενδεικνυόμενων προφυλάξεων (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κλπ). Οι προαναφερόμενες οδηγίες ισχύουν μέχρι νεοτέρας”.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε τα εξής:
“Είναι υποχρέωσή μας ως εποπτεύουσα αρχή να προστατεύσουμε ευάλωτες ομάδες των πολιτών μας όπως είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τις συστάσεις του υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ. Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε επισταμένα όλες τις εξελίξεις. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα υπάρξουν νεότερες οδηγίες και συστάσεις. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες”.
Σχετικά Νέα
Πάτρα: Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ανθείας – Η οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κάτω Αχαΐα προς την.
Χανιά: Φωτιά σε σταθμευμένα οχήματα έξω από αποθήκη
Στις φλόγες τυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (21/4), μία σειρά από αυτοκίνητα που ήταν.
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Απριλίου
Σήμερα Τρίτη, 22 Απριλίου, 3η Διακαινησίμου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των.
Θεσσαλονίκη: Τρία τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς μέσα σε λίγη ώρα
Τρία τροχαία ατυχήματα, με διαφορά λίγης ώρας το ένα από τα άλλα, συνέβησαν χθες,.