

Προγραμματική σύμβαση για κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή Αγ. Νικολάου στο Μαρούσι, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον δήμαρχο Θ. Αμπατζόγλου, παρουσία και της αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Λουκίας Κεφαλογιάννη.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια με το ποσό των 520 χιλιάδων ευρώ και στοχεύει στην αποτροπή των πλημμυρικών φαινομένων, που σημειώνονται στην περιοχή η οποία βρίσκεται ΒΔ του δήμου πλησίον του δήμου Πεύκης.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη η εξέλιξη των μελετών για το Ρέμα Σαπφούς, καθώς και οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλλα επίσης με χρηματοδότηση της περιφέρειας.
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η θωράκιση κάθε γειτονιάς της Αττικής με την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, αποτελεί στρατηγικό στόχο και στοίχημα «που κερδίζουμε με τη συνεργασία και τον σωστό προγραμματισμό μεταξύ περιφέρειας και δήμων.
»Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Μαρούσι μας, όπου είχα τη χαρά να υπογράψω μαζί με τον δήμαρχο την προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου για την διαχείριση των όμβριων υδάτων στην περιοχή του Αγ. Νικολάου».
Πρόσθεσε ότι διερευνήθηκαν οι προϋποθέσεις επέκτασης αντίστοιχων έργων σε όσες γειτονιές, αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, τονίζοντας πως «στόχος είναι το Μαρούσι να είναι πρωτοπόρο, ως μια σημαντική πόλη των βορείων προαστίων αλλά και ολόκληρης της Αττικής».
O δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου αφού υπογράμμισε τη σημασία της διευθέτησης των αντιπλημμυρικών έργων, δήλωσε ότι «η συνεργασία με την περιφέρεια είναι στενή και εποικοδομητική και αποδίδει καρπούς προς όφελος των Μαρουσιωτών. Ο Γ. Πατούλης γνωρίζει προσωπικά τις ανάγκες του Αμαρουσίου σε έργα υποδομών και ευελπιστούμε πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες συνέργειες».
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Οι ανατριχιαστικοί διάλογοι των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης – Νέα ντοκουμέντα από τη δράση τους
Αίσθηση προκαλούν οι διάλογοι των μελών της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη..
Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή σε 44χρονο που είχε χτυπήσει με καδρόνι την πρώην σύζυγό του
Την μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας. Η φράση.
Στον εφέτη ανακριτή συγγενείς θυμάτων των Τεμπών για να ενημερωθούν
Στα δικαστήρια της Λάρισας βρέθηκαν συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, προκειμένου να.
Φύλαξη στον σιδηροδρομικό σταθμό Αλεξάνδρειας Ημαθίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση μαθητών του ΕΠΑΛ
Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δύο μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή από διερχόμενο τρένο, τοποθετήθηκε.