Περί ονοματοδοσίας των καιρών, των κορωνοϊών και των επιδομάτων το ανάγνωσμα

Είχαμε την Αθηνά, τον Μπάλλο, την Αριάδνη, τη Μήδεια, τη Θάλεια, την Κίρκη κι άλλες πολλές. Και κάθε φορά που ένα έντονο καιρικό φαινόμενο πλησίαζε τη χώρα μας οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου Αθηνών το… βάφτιζαν για να διευκολύνει – λέει – τη μεταφορά της πληροφορίας στους πολίτες.

Γιατί άλλο να ξέρεις ότι σου έρχεται ο χιονιάς με το όνομα Αθηνά και να προετοιμάζεσαι με κεριά, κουβέρτες, τρόφιμα πρώτης ανάγκης και χαρτί υγείας κι άλλο να σου έρχεται ανώνυμη η κατραπακιά.

Και συνεχίζουμε με τον κορωνοϊό που ζήλεψε την κακοκαιρία και τα ονόματά της και θέλησε κι αυτός να βαφτίσει τις μεταλλάξεις, τις παραλλαγές και τις υποπαραλλαγές των παραλλαγών!!! Σύμφωνα με το νέο σύστημα ονοματοδοσίας των μεταλλάξεων, η λεγόμενη παραλλαγή Kent, η οποία οδήγησε σε σκληρά μέτρα στο Ηνωμένο Βασίλειο ονομάστηκε «Άλφα». Η μετάλλαξη που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική τον Μάιο του 2020 είναι η «Βήτα», ενώ το στέλεχος από τη Βραζιλία είναι το «Γάμμα». Η μετάλλαξη της Covid-19 που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία ονομάστηκε «Δέλτα».

Μετά είχαμε και μία Δέλτα, σειρά πήρε η Όμικρον και τώρα έχουμε και μία Κένταυρος που τρέχει κατοστάρι, πάει για χρόνο ρεκόρ κι εμείς ως απλοί θεατές την περιμένουμε στη χώρα μας.

Κι έχουμε συνέχεια! Κι είναι καλά τα νέα και τα μοναδικά που κάνουν καλό στην υγεία μας και στην τσέπη μας: Τα Pass. Το Pawer Pass, το Fuel Pass, το Fuel Pass 2, το Evia Samos Pass.

Κι άντε τώρα να πεις στην κυρά Αρχοντούλα του πιο απομακρυσμένου χωριού της Άνω Ραχούλας ότι «η Θάλεια θα μας κάνει μεγάλο κακό, αλλά το χειρότερο θα το ‘βρουμε από την Κένταυρος που μπορεί μας στείλει μέχρι και στο νοσοκομείο και δεν θα προλάβουμε να πάρουμε ούτε το Evia Samos Pass»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα