

Η PepsiCo ανακοίνωσε κατακόρυφη πτώση των κερδών δ΄ τριμήνου, ενώ αναμένει αύξηση κερδών για το 2020. Όπως ανακοίνωσε, τα κέρδη μειώθηκαν στα 1,77 δισ. δολάρια ή 1,26 δολάρια ανά μετοχή, από τα 6,85 δισ. δολάρια ή 4,83 δολάρια ανά μετοχή, μετά από μια μεγάλη φορολογική ώθηση στο αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.
Τα έσοδα αυξήθηκαν 5,7% στα 20,64 δισ. δολάρια από τα 19,52 δισ. δολάρια, και η Pepsi ανακοίνωσε αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 4,3%.
Τα κέρδη ανά μετοχή από τον βασικό κορμό των δραστηριοτήτων διαμορφώθηκαν στα 1,45 δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 1,44 δολάρια, ενώ τα έσοδα υπερέβησαν τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 20,25 δισ. δολάρια.
Για το 2020 η PepsiCo αναμένει αύξηση 7% στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή και αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 4%.
Ανακοίνωσε ακόμη ότι αυξάνει το μέρισμα κατά 7% στα 4,09 δολάρια ανά μετοχή, καθώς οι συνολικές επιστροφές κεφαλαίου στους μετόχους, εκτιμώνται στα 7,5 δισ. δολάρια, με τα 5,5 δισ. δολάρια να προέρχονται από μερίσματα και 2 δισ. δολάρια από αγορές ιδίων μετοχών.
Σχετικά Νέα
Intralot: Διαψεύδει δημοσίευμα για διασυνοριακή συγχώνευση
Η ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε. σε απάντηση της υπ΄αριθμ. πρωτ. 809/22.04.2025 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά.
Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Αύξηση οικονομικών μεγεθών και νέες επενδύσεις
Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ΑΕ παρουσίασε αύξηση στον κύκλο εργασιών το 2024, ο οποίος.
Novo Nordisk: Το χάπι αδυνατίσματος της Eli Lilly ρίχνει 7% τη μετοχή
Πάνω από 7% υποχωρεί η μετοχή της Novo Nordisk εν μέσω ανησυχιών ότι ένα.
Μικρά κέρδη στη Λεωφόρο Αθηνών μετά τις αργίες
Επιστροφή στη δράση για τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους τελευταίους να «ζυγίζουν».