Πεπεισμένη η Μόσχα ότι θα ολοκληρώσει την κατασκευή του Nord Stream-2 παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ

Την ολοκλήρωση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 είναι αισιόδοξη ότι θα επιτύχει η Μόσχα, παρά τις πιέσεις που ασκούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον αυτής της προσπάθειας. Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός έχει σκοπό να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία.

Την είδηση γνωστοποίησε ο διευθυντής της τρίτης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Τριάπκιν.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας το πρακτορείο Ria Novosti, τόνισε ότι «το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατασκευής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων απ’ότι αντιλαμβάνομαι και από τις καιρικές συνθήκες… Δεν αμφιβάλλουμε για την επιτυχή ολοκλήρωση του Nord Stream-2 παρά τις εντεινόμενες πιέσεις που ασκεί η αμερικανική κυβέρνηση στους δυτικοευρωπαίους εταίρους της Gazprom. Εντελώς πρόσφατα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι η θέση υποστήριξης της γερμανικής κυβέρνησης στον αγωγό Nord-Stream-2 παραμένει αμετάλλακτη. Και από αυτό ξεκινάμε».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε προειδοποιήσει αυτόν το μήνα τις ευρωπαϊκές εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή του εν λόγω αγωγού, ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κυρώσεις, ανέφεραν σήμερα δύο πηγές.

Η δανέζικη εταιρεία Ramboll αποσύρθηκε από την κατασκευή του αγωγού

Οι εν λόγω πιέσεις ανάγκασαν τη δανέζικη εταιρεία Ramboll να αποσύρει απέσυρε τη συμμετοχή της από το έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2. Την είδηση ανέφερε η εφημερίδα Politiken, επικαλούμενη δική της πηγή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η εφημερίδα, η εταιρεία Ramboll δεν θα συμμετάσχει στην ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου. Η ίδια η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή. «Δυστυχώς δεν θα το σχολιάσουμε αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ramboll.

Η κατασκευή του αγωγού έχει ολοκληρωθεί κατά το 90% και πλέον.

Σχετικά Νέα