Πέντε βασικές συμβουλές για την σωστή θέση οδήγησης

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε συναντήσει στο δρόμο οδηγούς που βρίσκονται τόσο κοντά στο τιμόνι σα να το αγκαλιάζουν ή άλλους που έχουν ρυθμίσει την πλάτη του καθίσματός τους τόσο πίσω που οδηγούν ουσιαστικά «ξαπλωμένοι». Εννοείται πως πρόκειται για δύο ακραίες και εντελώς λάθος θέσεις οδήγησης βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τη δική τους ασφάλεια τους όσο και των υπολοίπων.

Στο σχετικό βίντεο μπορείτε να δείτε πέντε βασικές αρχές που όλοι γνωρίζουμε αλλά υπάρχουν φορές που τις αμελούμε. Η πρώτη έχει να κάνει με την άνεση που πρέπει να νοιώθει ο οδηγός, χωρίς να φορά μπουφάν ή να έχει αντικείμενα, όπως κλειδιά ή κινητό τηλέφωνο, στις τσέπες του που τον ενοχλούν. Στη συνέχει γίνεται λόγος για τη σωστή εφαρμογή και τις γωνίες του σώματος στο κάθισμα.

Η τρίτη συμβουλή αφορά την πλάτη και στο ότι πρέπει να ακουμπά πλήρως στην πλάτη του καθίσματος, ενώ ακολουθεί η σωστή ρύθμιση της τελευταίας ως προς την κατακόρυφο. Όσο πιο όρθια είναι η πλάτη (του καθίσματος) τόσο το καλύτερο.

Η περιοχή γύρω από τους μηρούς πρέπει να είναι ελεύθερη, τα πόδια στη σωστή απόσταση από τα πεντάλ, ενώ πολύ σημαντική είναι η γωνία που σχηματίζουν εσωτερικά οι αγκώνες πιάνοντας το τιμόνι. Τέλος, οι ώμοι πρέπει να ακουμπούν σωστά στο κάθισμα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε να ρυθμίζουμε το προσκέφαλο στο κατάλληλο αυχενικό ύψος.

Σχετικά Νέα