Site icon The Indicator

Πέντε θερμοπληξίες στο Λεκανοπέδιο Αττικής λόγω καύσωνα

Η ζέστη πλήττει όλη τη χώρα και το λεκανοπέδιο Αττικής.

Πέντε θερμοπληξίες μέχρι τώρα καταγράφονται στο λεκανοπέδιο και 10 λιποθυμικά επεισόδια τα οποία δεν είναι σίγουρο αν οφείλονται στον καύσωνα.

Σημειώνεται ότι νέο έκτακτο δελτίο εξέδωσε ΕΜΥ για τον καύσωνα «Κλέων» προειδοποιώντας για νέα θερμική έξαρση από την Πέμπτη.

Tι είναι η θερμοπληξία

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ανέλθει σε όρια μη ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνέργεια με άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λ.π. ), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε βαριά νόσηση έως και στο θάνατο.

Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι: δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, έμετοι και ταχυπαλμία.

 

Ποιος κινδυνεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες

Exit mobile version