Πέφτουν οι τιμές εκατοντάδων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

Εκπρόσωποι των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε επικοινωνία που είχαν χθες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη, διαβεβαίωσαν ότι θα μειώσουν τις τιμές σε εκατοντάδες κατηγορίες προϊόντων που θα έχουν μειωμένο ΦΠΑ, σύμφωνα με το νέο νόμο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας αντικείμενο των συζητήσεων του Γιάννη Δραγασάκη ήταν η μείωση των τιμών των προϊόντων μετά την ψήφιση του νέου νόμου που προβλέπει την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ από 24% σε 13% και σύμφωνα πάντα με το υπουργείο «όλοι οι εκπρόσωποι των παραπάνω επιχειρήσεων διαβεβαίωσαν για την άμεση μείωση των τιμών και την ταχεία προσαρμογή της αγοράς, όπως θα προβλέπεται από τον νέο νόμο, προς όφελος των καταναλωτών και πελατών τους.

Σκοπός της κυβέρνησης με την τροπολογία του ΦΠΑ είναι να επανέλθουν στο μειωμένο συντελεστή 13% βασικά αγαθά διατροφής, καθώς και η εστίαση, και να ενταχθούν στον υπερμειωμένο συντελεστή 6% η παράδοση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Δραγασάκης επικοινώνησε με τους Μαρία και Γεράσιμο Σκλαβενίτη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, αντίστοιχα, της «Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε», Γιάννη Μασούτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.», Αριστοτέλη Παντελιάδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ» και Βασίλη Σταύρου, Brand President της «”Άλφα Βήτα” Βασιλόπουλος Α.Ε».

Μένει, πάντως, να φανεί ποια ακριβώς προϊόντα θα μεταφερθούν στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% καθώς αναμένονται προσθήκες στην τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Ήδη, μετά από αντιδράσεις ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε τη μείωση στο 13% του ΦΠΑ για τον καφέ και τα άλλα ροφήματα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

 

Σχετικά Νέα