Πατριάρχης Αλεξάνδρειας: Μήνυμα ειρήνης στέλνει η επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στη Λιβύη

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στη Λιβύη, για να δώσει το μήνυμα της ειρήνης και με πολλούς αποδέκτες, ότι η Μεσόγειος είναι και θα παραμείνει μία θάλασσα και ένας χώρος ειρήνης και ευημερίας ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος για την επικείμενη επίσκεψή του.

Σε δηλώσεις του, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Κάιρο, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισήμανε ότι «η Λιβύη είναι μία χώρα γειτονική προς την Αίγυπτο, που είναι μέσα στην πνευματική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας» και σημείωσε: «Μην ξεχνάτε ότι ο τίτλος μου εμπεριέχει τις περιοχές Αλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως, Αιθιοπίας, πάσης γης Αιγύπτου και πάσης Αφρικής».

Τέλος, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής Θεόδωρος ανέφερε: «Ο Μητροπολίτης Τριπόλεως ήδη ετοιμάζεται για να βρεθεί και πάλι στο χώρο μας εκεί. Και οι εκκλησίες μας στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη, μαζί με την πρεσβεία μας, μαζί με τα προξενεία να δίδουν μία δυναμική παρουσία σε αυτήν τη χώρα, που θα παίξει ένα μεγάλο ρόλο μελλοντικά στη συμφιλίωση των λαών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα